Мідії Казино
(покроковий рецепт з фото)
Мідії - розкішний продукт, смачний і дуже поживний (особливо - для чоловіків). Рекомендую спробувати приготувати мідії Казино, якщо не знаєте, як смачно приготувати мідії. Вам сподобається!
По-білому заздрю живуть на узбережжі Середземного моря - свіжі і смачні мідії можна їсти кожні день. Мідії - це дуже смачна і, що досить важливо, дуже корисна штука, тому, коли в супермаркеті помічаю гідної якості свіжі мідії, завжди беру, не задумуючись. Навіть незважаючи на ціну.
Якщо готуєте мідії в перший раз, то, мабуть, кращим блюдом для знайомства будуть мідії Казино. Це і досить просто, і дуже смачно, і класика жанру як-ніяк.
Рецепт приготування мідій Казино:
1. М'ясо мідій необхідно відокремити від черепашок (це робиться для того, щоб потім мідії було легше їсти). Мушлі акуратно промиваємо по обидва боки (дуже акуратно - вони тендітні).
2. Обсмажуємо шматочки бекону до рум'яності. Лук і перці нарізаємо дрібними кубиками. При смаженні бекону в сковороді утворюється багато жиру - його потрібно злити (не весь, десь половину). Додаємо овочі до бекону, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні до м'якості овочів.
3. Вміст сковороди перекладаємо в бледнер і злегка подрібнюємо. Ні в якому разі не однорідності - всього лише трохи розм'якшити нашу зажарку. Остужаем злегка подрібнені овочі з беконом.
4. Змішуємо вершкове масло, устричний соус, лимонний сік і Табаско. Одержаний соус змішуємо з остиглими овочами і беконом. Перемішуємо до однорідності.
5. Розтоплюємо в сковороді невелика кількість вершкового масла, додаємо хлібні крихти, перемішуємо і знімаємо з вогню.
6. Беремо м'ясо мідій, укладаємо зверху на черепашки. У кожну черепашку кладемо приблизно по 1 ç.l. Суміші з овочів, бекону і соусу. Зверху укутуємо все шаром хлібних крихт. Повинна вийти така собі красива човник.
7. Викладаємо черепашки на деко і ставимо на 10 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів.
Готові мідії дістаємо з духовки, злегка скроплюємо соком лайма (або лимон) і подаємо, поки не охололи. Приємного!
- Мідії - 500 грам
- Скибочку бекону - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Перець солодкий жовтий - 1/4 штуки
- Перець солодкий зелений - 1/4 штуки
- Вершкове масло - 180 грам
- Сік лимонний - 15 мілілітрів
- Соус устричний - 10 мілілітрів
- Соус Табаско - - За смаком
- Крихти хлібні - 60 грам
- Сіль - - За смаком
Якщо готуєте мідії в перший раз, то, мабуть, кращим блюдом для знайомства будуть мідії Казино. Це і досить просто, і дуже смачно, і класика жанру як-ніяк.
Рецепт приготування мідій Казино:
1. М'ясо мідій необхідно відокремити від черепашок (це робиться для того, щоб потім мідії було легше їсти). Мушлі акуратно промиваємо по обидва боки (дуже акуратно - вони тендітні).
2. Обсмажуємо шматочки бекону до рум'яності. Лук і перці нарізаємо дрібними кубиками. При смаженні бекону в сковороді утворюється багато жиру - його потрібно злити (не весь, десь половину). Додаємо овочі до бекону, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні до м'якості овочів.
3. Вміст сковороди перекладаємо в бледнер і злегка подрібнюємо. Ні в якому разі не однорідності - всього лише трохи розм'якшити нашу зажарку. Остужаем злегка подрібнені овочі з беконом.
4. Змішуємо вершкове масло, устричний соус, лимонний сік і Табаско. Одержаний соус змішуємо з остиглими овочами і беконом. Перемішуємо до однорідності.
5. Розтоплюємо в сковороді невелика кількість вершкового масла, додаємо хлібні крихти, перемішуємо і знімаємо з вогню.
6. Беремо м'ясо мідій, укладаємо зверху на черепашки. У кожну черепашку кладемо приблизно по 1 ç.l. Суміші з овочів, бекону і соусу. Зверху укутуємо все шаром хлібних крихт. Повинна вийти така собі красива човник.
7. Викладаємо черепашки на деко і ставимо на 10 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів.
Готові мідії дістаємо з духовки, злегка скроплюємо соком лайма (або лимон) і подаємо, поки не охололи. Приємного!