Майонезний соус
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати смачний і цікавий соус на основі майонезу. Урізноманітніть стандартний майонез на свій смак!
Пропоную приготувати два соуси. Апельсиновий відмінно підходить до будь-якої птиці, креветки, свинині, рису. Другий соус підходить для риби: смаженої, вареної, печеної.
- Майонез - 150 грам (для апельсинового соусу)
- Вершки - 100 мілілітрів(20% жирності)
- Апельсин - 1 штука
- Гірчиця зернова - 1 Ст. Ложка (не гостра)
- Каррі порошок - 1/2 чайних ложки
- Чилі свіжий - За смаком
- Сіль - За смаком
- Майонез - 200 грам (для соусу до риби
) - Солоний огірок - 2 штуки (дрібний)
- Зелена цибуля - 2 штуки (тільки зелень)
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Соус до риби. Дуже дрібно нарубати кубиками солоний огірок. Дрібно наріжте зелену цибулю.
Викладіть в миску і додайте майонез. Поперчіть і перемішайте.
Подавайте до риби в будь-якому вигляді.
Апельсиновий соус. Змішайте майонез з дрібкою тертої цедри апельсина і порошком карі.
Додайте дрібно посічену м'якоть половини апельсина без плівок і перегородок, гірчицю і дрібно нарізану свіжий чилі. Додати сіль за смаком. Перемішайте.
Поступово вливайте жирні вершки і перемішайте до однорідності.
Подавайте соус до страв з птиці, Креветки або рись.