Майонез з аквафаби
(покроковий рецепт з фото)
У веганскої кухні є такий інгредієнт, як аквафаба. Це в'язка рідина від консервованого нуту, квасолі або зеленого горошку, яка збивається як яєчний білок. У цьому рецепті будемо готувати на його основі домашній майонез.
Докладніше, як приготувати майонез з аквафаби, я розповім в покроковому рецепті нижче. Тут важливо дотримуватися співвідношення аквафаби і рослинного масла, кількість інших інгредієнтів можна регулювати за смаком. Найкраще працює аквафаба від консервованого нуту.
- Akvafaba - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 125 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яблучний оцет - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Міксером на високій швидкості почніть збивати аквафабу. Вона повинна збільшитися в два-три рази.
Продовжуючи збивати, влийте тонкою цівкою половину рослинного масла.
Потім додайте всі інші інгредієнти за смаком. Влийте другу половину масла і збивайте, поки майонез не загусне.
Майонез з аквафаби готовий, смачного!