Безе з аквафаби
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я покажу, як приготувати безе з аквафаби. Це така в'язка рідина з консервованого нуту, квасолі або зеленого горошку.
Збивати аквафабу необхідно довго, потужним міксером, насадка-віночок від блендера не підійде. Найкраще працює аквафаба від нуту. Крохмаль тапиоки можна замінити на кукурудзяний. Безе виходять легкими, хрусткими і дуже солодкими.
- Akvafaba - 1/3 склянки
- Крохмаль тапіоковий - 1 Ст. Ложка
- Оцет яблучний - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 2/3 склянки
- Барвник червоний - 1-2 капель
Підготуйте всі інгредієнти.
Перелийте аквафабу в миску. Почніть збивати на повільній швидкості, поступово переходячи до найвищої.
Коли аквафаба збільшиться в два рази, почніть всипати потроху цукрову пудру і крохмаль.
Збивайте суміш приблизно 15 хвилин до стану м'яких піків.
В кінці додайте яблучний оцет і барвник.
Отсадіте суміш на силіконовий килимок або папір для випічки на невеликій відстані один від одного. Випікайте безе в заздалегідь розігрітій до 125 градусів духовці приблизно 1 час. Духовку можна відкривати і перевіряти безе - вони не осядуть.
Безе з аквафаби готове, смачного!