Ананасовий пиріг з безе
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з шматочками ананаса, ваніллю і безе.
Соковитий ніжний пиріг з скибочками ананаса і легким повітряним безе з білків з ваніллю - чудове літнє ласощі.
- Цукру - 3/4 склянки
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Кукурудзяного крохмалю - 1/3 склянки
- Ванільного екстракту - 1/2 чайних ложки
- Консервованих ананасів - 240 грам
- Кірка для пирога - 1 штука
- Яєчні білки - 2 штуки (від яєць для пирога)
- Солі - 1/8 чайних ложки
- Винного каменю - 1/4 чайних ложки
- Цукру - 6 Ст. Ложок
- Ванільного екстракту - 1 Чайна ложка
1. Попередньо розігріти духовку до 200 градусів. Розділити яйця на білки і жовтки. Щоб приготувати пиріг, змішати цукровий пісок, вершкове масло і яєчні жовтки в середній каструлі. Білки відкладіть в сторону для подальшого приготування безе.
2. Додати до яєчної суміші крохмаль і ваніль, перемішати. Потім додати воду і подрібнений ананас. Варити суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, до загустіння.
3. Викласти отриману суміш поверх скоринки для пирога.
4. Щоб приготувати безе, збити білки в піну міксером на дуже високій швидкості. Додати сіль, винний камінь, цукор, ванільний екстракт і продовжувати збивати до однорідної повітряної консистенції.
5. Викласти безе зверху на охолоджений пиріг. Надати форму гуязикам шпателем.
6. Випікати пиріг в попередньо розігрітій духовці всього кілька хвилин. Зберігати пиріг в холодильнику до готовності подати. Нарізати пиріг на шматочки і подавати теплим або холодним за бажанням.