Рецепт Безе без яєць фото

Безе без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця, Яєчний білок
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Десерти, Безе

А ви знали, що для приготування безе не обов'язково використовувати яйця? Є прекрасний замінник - насіння льону! Дивовижно, але з льону виходить чудова білкова маса!

До вашої уваги - простий рецепт приготування безе без яєць. Це безе готується на основі льону, який замінює яєчний білок. Насіння льону потрібно попередньо відварити, потім процідити через сито і збивати з лимонним соком, цукром і ваніліном. Потім формується безе і ми запікаємо його в духовці. Гарного вам дня!

  • Ванілін - 0, 125 чайних ложки
  • Сік лимонний - 0, 25 чайних ложки
  • Вода - 750 мілілітрів
  • Цукор - 160 грам
  • Насіння льону - 75 грам
безе без яєць - фото крок 1
Заливаємо насіння льону холодною водою. Доводимо до кипіння і варимо 1 час. Періодично помішувати, маса повинна стати густий і в'язкої.
безе без яєць - фото крок 2
Проціджуємо масу в ємність, насіння видаляємо. Масу потрібно остудити, потім зберігати в холодильнику.
безе без яєць - фото крок 3
Охолоджену масу збиваємо 10 хвилин з лимонним соком за допомогою міксера. Маса посвітлішає і стане схожою на білкову.
безе без яєць - фото крок 4
Поступово вводимо цукор, продовжуючи збивати.
безе без яєць - фото крок 5
Також додаємо ванілін, ретельно збиваємо.
безе без яєць - фото крок 6
Деко застеліть папером для випічки. Ложкою викладаємо масу на деко, формуючи безе. Випікаємо 1, 4 час, температура 100 градусів.
безе без яєць - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти