Безе без яєць
(покроковий рецепт з фото)
А ви знали, що для приготування безе не обов'язково використовувати яйця? Є прекрасний замінник - насіння льону! Дивовижно, але з льону виходить чудова білкова маса!
До вашої уваги - простий рецепт приготування безе без яєць. Це безе готується на основі льону, який замінює яєчний білок. Насіння льону потрібно попередньо відварити, потім процідити через сито і збивати з лимонним соком, цукром і ваніліном. Потім формується безе і ми запікаємо його в духовці. Гарного вам дня!
- Ванілін - 0, 125 чайних ложки
- Сік лимонний - 0, 25 чайних ложки
- Вода - 750 мілілітрів
- Цукор - 160 грам
- Насіння льону - 75 грам
Заливаємо насіння льону холодною водою. Доводимо до кипіння і варимо 1 час. Періодично помішувати, маса повинна стати густий і в'язкої.
Проціджуємо масу в ємність, насіння видаляємо. Масу потрібно остудити, потім зберігати в холодильнику.
Охолоджену масу збиваємо 10 хвилин з лимонним соком за допомогою міксера. Маса посвітлішає і стане схожою на білкову.
Поступово вводимо цукор, продовжуючи збивати.
Також додаємо ванілін, ретельно збиваємо.
Деко застеліть папером для випічки. Ложкою викладаємо масу на деко, формуючи безе. Випікаємо 1, 4 час, температура 100 градусів.
Смачного!