Масло, смажені на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Набридло готувати мариновані гриби? Приготуйте смажені грибочки і законсервуйте їх за старою-доброю технології. Виходить дуже навіть смачно, всі хто пробував, неодмінно просили добавку!
Це класичний рецепт приготування маслюків, смажених на зиму. Цим же способом можна приготувати і інші гриби, наприклад: білі, Лісіцкі, сироїжки, масло, рижики, печериці, підосичники. Готова консервація може зберігається в холодильнику близько шести-семи місяців. Хай щастить!
- Масло - 2 кілограма
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Для початку потрібно ретельно перебрати гриби, промити і очистити. Потім кинути в киплячу і підсолену воду і проварити 15 хвилин. Після чого воду злити, промити гриби і повторити процедуру ще раз.
Банки з кришками необхідно простерилізувати.
На рослинному маслі обсмажуємо зварені гриби, смажити потрібно під кришкою приблизно 30 хвилин, час від часу перемішуючи маслюки. Потім прибираємо кришку, чекаємо поки випарується вся волога і смажимо ще 10 хвилин. Солимо до смаку.
Смажені гриби розкладаємо в стерилізовані банки і заливаємо маслом, на якому вони смажилися. Закриваємо банки кришками, даємо охолонути і відправляємо зберігатися в холодильник. Смачного!