Бананове масло
(покроковий рецепт з фото)
Бананове масло прийшло до нас з Америки, де воно підкорило буквально всіх! Сьогодні я пропоную і вам приготувати і порадувати свою сім'ю смачними ласощами! Дивіться і запам'ятовуйте нескладний рецепт.
Взагалі американці дуже люблять різні види олії. Напевно, найпопулярнішим є, звичайно, арахісове, але також знаменитим стало бананове масло, основою якого, звичайно ж, є банани, а додавати додатково можна буквально будь-які фрукти: яблука і груші, персики і абрикоси. У цьому рецепті, як приготувати бананове масло, я використовую консервований ананас, це найпопулярніша добавка в Америці. Вийшло більше, ніж смачно! А ще рецепт цього масла хороший тим, що його можна заготовити на тиждень вперед, а потім зберігати в холодильнику і щоранку їсти смачний тост з банановим маслом!
- Банан - 3 штуки
- Ананас консервований - 1 штука (банку)
- Цукор - 100 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для приготування бананово-ананасового масла я раджу використовувати консервовані ананаси (шматочками). Нам знадобляться і самі шматочки ананаса, і сироп з нього. Банани очистіть від шкірки і поламайте або поріжте на невеликі шматки.
Додайте шматочки ананаса.
Всипте цукор, влийте сироп з ананаса і лимонний сік.
Все перемішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб уникнути пригорання.
Потім отриману масу подрібнити блендером до однорідного стану. Готове масло ще гарячим розкладіть в чисті стерилізовані банки і закупорьте металевими кришками. Таке масло можна зберігати в холодильнику не більше 10 днів. А можна їсти його відразу ж!
Намазуйте бананове масло на хліб і подавайте дітям на сніданок! Їжте із задоволенням!