Бананове фламбе
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви зібралися дивувати своїх близьких чимось незвичайним і солодким, то придивіться до рецептом бананового фламбе. Це дуже смачний варіант прекрасного десерту для будь-якого гастрономічного випадку.
Такий десерт легко приготувати в домашніх умовах. Всі інгредієнти доступні. Їх завжди можна знайти в найближчому магазині або супермаркеті. До того ж, якщо з якоїсь причини вам не дуже подобається лайм, то його спокійно можна замінити лимоном. Морозиво вибирайте будь-який або таке, як в рецепті бананового фламбе, - ванільне. Прикрасьте листочками м'яти, при бажанні додайте шоколадної та кокосової стружки. Зробіть десерт приємним і гарним!
- Банан - 4 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Апельсинова цедра - 2 чайних ложки
- Цукор - 80 грам
- Сік свіжовичавлений - 150 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Ванільне морозиво - 150 грам
1. Перед тим, як приготувати бананове фламбе, вичавити сік з апельсинів.
2. Акуратно натріть цедру апельсина так, щоб не зачепити білу тяжкої долі.
3. Очистіть банани від шкірки. Розріжте спочатку навпіл, а потім ще й уздовж плоду. Обсмажте в невеликій кількості вершкового масла.
4. У сковорідці з антипригарним покриттям розтопіть решту масла. Свіжовичавлений сік апельсинів відправте в сковорідку, додайте сік одного лайма. До гарячого відвару соків покладіть цукор, потихеньку розмішуючи, варіть сироп. Але не давайте йому кипіти. Коли розчиниться весь цукор (пройде приблизно 3 хвилини), зніміть з вогню. У сироп покладіть банани. Трохи потримайте їх в сиропі, щоб вони "взяли" його смак і запах.
5. Банани покладіть на блюдо. Полийте їх коньяком. Підпаліть. Після того, як згасне полум'я, шматочки банана викладіть на порційні тарілки. До них покладіть по парі кульок морозива. Полийте їх сиропом. Прикрасьте фламбе на свій смак і дивуйте своїх улюблених. Бон Апетит!