Рецепт Курка фламбе фото

Курка фламбе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах, Курка, Майонез
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Соуси

Курка фламбе, або фламбіровать курка - дуже смачна страва французької традиційної кухні. Назва може здатися дивовижним, але на ділі нічого складного тут немає.

Фламбірованія - це спосіб приготування їжі, дуже популярний у Франції. Вважаю, що кожен поважаючий себе домашній кулінар повинен освоїти дану техніку, благо нічого складного в ній немає. Одне з моїх улюблених страв, приготованих таким чином, це курка фламбе - або, інакше, фламбіровать курка. Шматочки курки, приготовані таким способом, виходять особливо соковитими і ароматними. Смак нетрадиційний, але це вам не курка з майонезом - це французька кухня, як ніяк.


  • Курка - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Коньяк - 4 Ст. Ложки
  • Бульйон курячий - 300 мілілітрів
  • Sparzha - 12 штук
  • Сметана жирна - 4 Ст. Ложки
  • Тархуна Svezhin - 1 Ст. Ложка
  • Сіль харчова - - За смаком
  • Перець мелений - - За смаком
  • Luk salotų - 4 штуки
курка фламбе - фото крок 1
Почнемо, зрозуміло, з підготовки інгредієнтів. Курку промиємо і обсушити. Спаржу почистимо і наріжемо на шматочки довжиною приблизно в 2-3 см. Зелень тархуна измельчим, цибуля - Мельк narezhem. Ну-с, можна приступити!
курка фламбе - фото крок 2
Шматочки курки паніруємо в борошні, солі і перо, після чого обсмажуємо до хрусткої скоринки в розігрітому вершковому і оливковій олії.
курка фламбе - фото крок 3
Коли з'явиться скоринка - додаємо дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо ще 2-3 хвилини до м'якості цибулі.
курка фламбе - фото крок 4
Тепер - ключова деталь рецепта. Вливаємо в сковороду коньяк і відразу ж його підпалюємо (та хоч і звичайної сірником). Це і є фламбірованія. Коли коньяк прогорить - заливаємо все це справа бульйоном, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Як закипить - знімаємо кришку, додаємо спаржу і тушкуємо далі.
курка фламбе - фото крок 5
Для 3-4 хвилини до готовності курки додаємо в сковороду сметану і подрібнений тархун. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні ще 3-4 хвилини.
курка фламбе - фото крок 6
Подаємо курку фламбе з улюбленим гарніром. Дегустуємо, захоплюємося і клянемося, що будемо готувати цю страву частіше Приємного апетиту, мсьє і мадам!

Схожі рецепти