Рецепт Мариновані зубчики часнику фото

Мариновані зубчики часнику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Часник
Пісні страви
На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Маринований часник позбавляється від своєї гостроти, але в повній мірі зберігає пікантний смак і структуру. Такий часник йде в гарніри, салати і соуси, як сніданок. Ділюся простим перевіреним рецептом.

Опис приготування:

Мариновані зубчики часнику набагато ніжніше своїх свіжих побратимів. Тому їх можна спокійно їсти в обідній час перед важливіше зустріччю. Мені подобається нарізати такого часничку в соус для хлібців, додати в гасіння або супчик.

Рецепт приготування маринованих зубчиків часнику - простий. Просто дотримуйтесь моїм інструкціям.

1. Розберіть головки часнику на зубчики, чистий.

2. Очищені зубчики помістіть в друшляк, ошпарьтеокропом і остудіть в мисці з холодною водою.

3. Зваріть маринад. Для цього воду нагрійте до кипіння, додайте в неї сіль, цукор і оцет. Знову закип'ятіть (сіль і цукор повинні розчинитися).

4. Банки простерилизуйте. У них укладіть промиті парасольки кропу, на них - зубчики чеснока. Викладайте часник по плечики банки.

5. Залийте часник киплячим маринадом. Затес відразу простерилизуйте протягом п'яти хвилин. Під час стерилізації не забудьте прикрити банки стерильними кришками.

6. Засукайте банки, поставте догори дном, укутайте теплою ковдрою і залиште до охолодження.

Консервований часник готовий! Зберігайте в прохолодному місці.

Тепер ви знаєте, як маринувати часник Успіху і смачного!

  • Часник - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Оцет 9-проц. - 3 Ст. Ложки
  • Парасольки кропу - 3 штуки
Мариновані зубчики часнику набагато ніжніше своїх свіжих побратимів. Тому їх можна спокійно їсти в обідній час перед важливіше зустріччю. Мені подобається нарізати такого часничку в соус для хлібців, додати в гасіння або супчик.

Рецепт приготування маринованих зубчиків часнику - простий. Просто дотримуйтесь моїм інструкціям.

1. Розберіть головки часнику на зубчики, чистий.

2. Очищені зубчики помістіть в друшляк, ошпарьтеокропом і остудіть в мисці з холодною водою.

3. Зваріть маринад. Для цього воду нагрійте до кипіння, додайте в неї сіль, цукор і оцет. Знову закип'ятіть (сіль і цукор повинні розчинитися).

4. Банки простерилизуйте. У них укладіть промиті парасольки кропу, на них - зубчики чеснока. Викладайте часник по плечики банки.

5. Залийте часник киплячим маринадом. Затес відразу простерилизуйте протягом п'яти хвилин. Під час стерилізації не забудьте прикрити банки стерильними кришками.

6. Засукайте банки, поставте догори дном, укутайте теплою ковдрою і залиште до охолодження.

Консервований часник готовий! Зберігайте в прохолодному місці.

Тепер ви знаєте, як маринувати часник Успіху і смачного!

Схожі рецепти