Мариновані опеньки у власному соку
(покроковий рецепт з фото)
Маринування грибів - процес абсолютно нескладний. Пропоную спробувати замаринувати опеньки у власному соку. З опеньками проблем не виникне, адже це акуратні і чисті гриби!
Як в домашніх умовах приготувати мариновані опеньки у власному соку? Розповідаю.. Для приготування опеньків за цим рецептом вам знадобиться скороварка, у мене п'ятилітрова і я повністю її наповнив грибами. Зазвичай наполягаю гриби до зими, подаю на стіл з ріпчастою цибулею і соняшниковою олією. Гарного вам дня!
- Опеньки - За смаком
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Гвоздика - За смаком
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Листя - За смаком (смородина і хрін)
Опеньки ретельно промиваємо і очищаємо від усього зайвого.
На дно скороварки кладемо пару листів смородини і хрону. Потім наповнюємо її чистими опеньками і засипаємо сіль, цукор, перець, гвоздику і парочку зубчиків часнику. Доводимо гриби в скороварці до кипіння і варимо ще 20 хвилин під кришкою. В кінці додаємо ложку оцту і перемішуємо. Розкладаємо гриби у власному соку по чистим баночках.
Закриваємо банки кришками, даємо їм охолонути і зберігаємо в холодильнику. Смачного!