Рецепт Мариновані опеньки у власному соку фото

Мариновані опеньки у власному соку
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Маринування грибів - процес абсолютно нескладний. Пропоную спробувати замаринувати опеньки у власному соку. З опеньками проблем не виникне, адже це акуратні і чисті гриби!

Опис приготування:

Як в домашніх умовах приготувати мариновані опеньки у власному соку? Розповідаю.. Для приготування опеньків за цим рецептом вам знадобиться скороварка, у мене п'ятилітрова і я повністю її наповнив грибами. Зазвичай наполягаю гриби до зими, подаю на стіл з ріпчастою цибулею і соняшниковою олією. Гарного вам дня!

  • Опеньки - За смаком
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Гвоздика - За смаком
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Листя - За смаком (смородина і хрін)
мариновані опеньки у власному соку - фото крок 1
Опеньки ретельно промиваємо і очищаємо від усього зайвого.
мариновані опеньки у власному соку - фото крок 2
На дно скороварки кладемо пару листів смородини і хрону. Потім наповнюємо її чистими опеньками і засипаємо сіль, цукор, перець, гвоздику і парочку зубчиків часнику. Доводимо гриби в скороварці до кипіння і варимо ще 20 хвилин під кришкою. В кінці додаємо ложку оцту і перемішуємо. Розкладаємо гриби у власному соку по чистим баночках.
мариновані опеньки у власному соку - фото крок 3
Закриваємо банки кришками, даємо їм охолонути і зберігаємо в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти