Рецепт Мариновані маслюки у власному соку фото

Мариновані маслюки у власному соку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Масло
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Відмінний варіант для тих, хто шукає хорошу закуску на святковий або звичайний стіл - мариновані маслюки у власному соку. Легкі, злегка хрусткі і неймовірно смачні!

Перед вами класичний рецепт приготування маринованих маслюків у власному соку. У цьому рецепті грибочки гасяться у власному соку, а потім закриваються в банку на зберігання. Не забувайте, що маслюки зберігаються в холодильнику або будь-якому іншому холодному місці. До речі, гриби можна і не закривати, варто їх лише охолодити в холодильнику на 1-2 години і можна відразу ж подавати на стіл, присипавши зеленою цибулькою. Гарного вам дня!

  • Масло - 500 грам
  • Білий винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Перець духмяний - 7 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 За смаком
  • Зелень - 1 За смаком (петрушка, кріп)
  • Часник - 1 За смаком
мариновані маслюки у власному соку - фото крок 1
Маслюки промийте, очистіть, а потім відварити в підсоленій воді 15 хвилин. Відкиньте на друшляк, щоб втекла вся вода.
мариновані маслюки у власному соку - фото крок 2
Потім в сковороду викладаємо гриби, вливаємо оцет, додаємо сіль, цукор, запашний перець, лавровий лист, гвоздику і поливаємо рослинним маслом. Перемішуємо і доводимо до кипіння, гриби будуть гаситися у власному соку. Після закипання, тушкуємо під кришкою 4-5 хвилин, можна додати подрібнений часник.
мариновані маслюки у власному соку - фото крок 3
Готові гриби помістіть в стерилізовану баночку, зверху залийте маринадом і закрийте кришкою. Зберігайте в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти