Мариновані маслюки у власному соку
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант для тих, хто шукає хорошу закуску на святковий або звичайний стіл - мариновані маслюки у власному соку. Легкі, злегка хрусткі і неймовірно смачні!
Перед вами класичний рецепт приготування маринованих маслюків у власному соку. У цьому рецепті грибочки гасяться у власному соку, а потім закриваються в банку на зберігання. Не забувайте, що маслюки зберігаються в холодильнику або будь-якому іншому холодному місці. До речі, гриби можна і не закривати, варто їх лише охолодити в холодильнику на 1-2 години і можна відразу ж подавати на стіл, присипавши зеленою цибулькою. Гарного вам дня!
- Масло - 500 грам
- Білий винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Перець духмяний - 7 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком (петрушка, кріп)
- Часник - 1 За смаком
Маслюки промийте, очистіть, а потім відварити в підсоленій воді 15 хвилин. Відкиньте на друшляк, щоб втекла вся вода.
Потім в сковороду викладаємо гриби, вливаємо оцет, додаємо сіль, цукор, запашний перець, лавровий лист, гвоздику і поливаємо рослинним маслом. Перемішуємо і доводимо до кипіння, гриби будуть гаситися у власному соку. Після закипання, тушкуємо під кришкою 4-5 хвилин, можна додати подрібнений часник.
Готові гриби помістіть в стерилізовану баночку, зверху залийте маринадом і закрийте кришкою. Зберігайте в холодильнику. Смачного!