Рецепт Маринована яловичина фото

Маринована яловичина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Заготовки
Кількість порцій: 3
Час приготування: 4 г. 0 хв.

А у вас є свій особливий спосіб приготування яловичини? Особисто я перед тим як смажити, запікати або тушкувати це м'ясо завжди мариную його в шампанському, так яловичина виходить дуже соковитою і ароматною.

Опис приготування:

Якщо ви запитаєте мене, навіщо потрібно маринувати м'ясо, я відповім вам просто: так воно виходить набагато ніжніше і м'якше, і це не один раз перевірено на моєму особистому досвіді. Що стосується яловичини, то тут варіантів маринаду для неї дуже багато, але я хочу поділитися з вами своїм найулюбленішим рецептом приготування маринованої яловичини. Для того щоб м'ясо вийшло соковитим і ніжним, ми заллємо його шампанським, воно додасть яловичині приголомшливий благородний смак і неповторний аромат. Так що якщо ви ніколи не готували м'ясо таким способом, я пропоную вам цей рецепт маринованої яловичини з фото. Обов'язково спробуйте його, адже він дуже простий, а м'ясо з ним виходить чудове.

  • Яловичина пісна - 400-450 грам
  • Шампанське сухе - 350 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок(+ для смаження)
  • Спеції - - За смаком (перець чорний мелений, перець червоний мелений, мигдаль мелений)
  • Сіль - - За смаком
маринована яловичина - фото крок 1
Я тут використовувала вже нарізану яловичину, куплену в магазині. Якщо у вас м'ясо цілісним шматком, то його потрібно добре промити, висушити паперовими рушниками і нарізати на порційні шматочки.
маринована яловичина - фото крок 2
Тепер чистимо і нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю.
маринована яловичина - фото крок 3
Змішуємо в мисці свої улюблені спеції.
маринована яловичина - фото крок 4
Викладаємо шматочки м'яса в широку форму, посипаємо їх підготовленими спеціями, солимо за смаком, додаємо ріпчасту цибулю і трохи оливкового масла.
маринована яловичина - фото крок 5
Заливаємо яловичину шампанським і залишаємо маринуватися на 3-4 годину.
маринована яловичина - фото крок 6
З плином часу кожен шматочок м'яса слід викласти на решітку, щоб з нього стекла зайва рідина.
маринована яловичина - фото крок 7
Тепер розігріваємо в сковороді трохи оливкового масла і обсмажуємо на ньому шматочки яловичини до готовності.
маринована яловичина - фото крок 8
Я люблю, коли м'ясо всередині червоне, так воно виходить особливо ніжним і соковитим. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти