Маринована яловичина на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо купили трохи жестковатую яловичу м'якоть, але хочете використовувати її для приготування, пропоную скористатися деякими хитрощами. Розповім, як приготувати мариновану яловичину на грилі.
Ви можете регулювати бажану прожарювання м'яса, допускається м'ясо з кров'ю, рожеве і повністю приготоване. Блюдо відмінно підходить для будь-якого свята, а також для звичайної вечері з сім'єю. Подавайте м'ясо через кілька хвилин, як прибрали його з гриля, щоб воно встигло відпочити.
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Часник - 2 зубчики
- Червоний винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1/3 склянки
- Мед - 1/4 склянки
- Мелений перець - За смаком
- Яловичина - 900 грам (фланках стейк)
1. У великій мисці з'єднайте оливкова олія, оцет, соєвий соус, мідь, подрібнений часник і дрібку чорного меленого перцю. Вимийте м'ясо, витріть його насухо і помістіть в миску до маринаду. Помасажуйте м'ясо і залиште його мінімум на 2 годину.
2. Розігрійте гриль і викладіть стейк з маринаду, обсмажуйте з кожного боку 1-2 хвилини.
3. Зменшіть температуру і обсмажуйте ще по кілька хвилин з кожного боку.
4. Викладіть стейк на обробну дошку, накрийте його фольгою і залиште на 10-15 хвилин.
5. Маринад з-під м'яса доведіть до кипіння, потім змастіть їм шматочок м'яса і наріжте шматочками. Смачного!