Маринована яловичина на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Якщо купили трохи жестковатую яловичу м'якоть, але хочете використовувати її для приготування, пропоную скористатися деякими хитрощами. Розповім, як приготувати мариновану яловичину на грилі.
Опис приготування:
Ви можете регулювати бажану прожарювання м'яса, допускається м'ясо з кров'ю, рожеве і повністю приготоване. Блюдо відмінно підходить для будь-якого свята, а також для звичайної вечері з сім'єю. Подавайте м'ясо через кілька хвилин, як прибрали його з гриля, щоб воно встигло відпочити.
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Часник - 2 зубчики
- Червоний винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1/3 склянки
- Мед - 1/4 склянки
- Мелений перець - За смаком
- Яловичина - 900 грам (фланках стейк)
1. У великій мисці з'єднайте оливкова олія, оцет, соєвий соус, мідь, подрібнений часник і дрібку чорного меленого перцю. Вимийте м'ясо, витріть його насухо і помістіть в миску до маринаду. Помасажуйте м'ясо і залиште його мінімум на 2 годину.
2. Розігрійте гриль і викладіть стейк з маринаду, обсмажуйте з кожного боку 1-2 хвилини.
3. Зменшіть температуру і обсмажуйте ще по кілька хвилин з кожного боку.
4. Викладіть стейк на обробну дошку, накрийте його фольгою і залиште на 10-15 хвилин.
5. Маринад з-під м'яса доведіть до кипіння, потім змастіть їм шматочок м'яса і наріжте шматочками. Смачного!