Яловичина на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Відкрию вам секрет: готувати яловичину на грилі можна в будь-яку погоду, головне тут - це добра компанія і позитивний настрій, а як зробити саме м'ясце ви дізнаєтеся в цьому рецепті.
Насправді рецепт приготування яловичини на грилі настільки простий, що навіть смішно стає. Ми не будемо тут використовувати ніякого маринаду, а все що нам знадобиться - це саме м'ясо, мелений перець і сіль. Оскільки яловичина, а тим більше мармурова, м'ясо не з дешевих, то гріх псувати його природний смак різними добавками. Шматочки яловичини просто обсмажуються на грилі до потрібної кондиції, і тільки потім ми їх солимо і приправляємо перцем - ось такий простий рецепт яловичини на грилі.
- Яловичина мармурова - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку мяско потрібно вийняти з холодильника і залишити на столі, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Після цього нарізаємо яловичину на досить широкі шматки.
Кожен шматок м'яса повинен бути приблизно в два пальці шириною.
М'ясо в принципі готове, тому саме час зайнятися грилем, насамперед очищаємо його решітки, потім розпалюємо вогонь. З тарілку наливаємо трохи рослинного масла і пускаємо в нього половинку цибулини. Перед тим як викладати м'ясо на решітку, її слід протерти гарненько цієї цибулиною в маслі.
Ось тепер відправляємо яловичину на гриль і смажимо її, досить часто перевертаючи.
М'ясо кожен готує виходячи зі своїх переваг, але прийнято його подавати, коли воно добре просмажене зовні, але при цьому червоне всередині. Перевірити готовність яловичини можна, надрізати її ножем.
Готові шматочки яловичини викладаємо на тарілку і подаємо їх з перечницею і сільницею. Смачного!