Маринована капуста з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
Маринована капуста з гірчицею - варіант швидкого приготування відмінною закуски. Капуста виходить хрусткою, кисло-солодкого, з легкою ноткою гірчиці.
Приготувати таку капусту зможе будь-який, навіть недосвідчений кулінар. Блюдо просте, але дуже смачне. Готується швидко і також швидко з'їдається. Кількість солі, цукру, оцту і гірчиці в маринаді регулюйте на свій смак. Ароматна, хрустка капуста підійде до м'яса, птиці, рибі, відварного гарячого картоплі.
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Морква - 70 грам
- Цибуля ріпчаста - 60 грам
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування капусти з гірчицею.
Капусту наріжте тонкою соломкою і викладіть в миску.
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Додайте в капусту.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Викладіть в миску.
Приготуйте маринад. У мисочку налийте оцет і соняшникову олію.
Додайте сіль, цукор, гірчицю. Перемішайте маринад, доведіть до кипіння і варіть 3-4 хвилини.
Влийте гарячий маринад в овочі і ретельно перемішайте. Залиште капусту на столі на 2 годину. Після перекладіть в будь-яку зручну посуд і відправте в холод на 1-2 дня.
Маринована капуста з гірчицею готова. Подавайте до столу на закуску.