Маринад для телятини
(покроковий рецепт з фото)
Як замаринувати свинину чи яловичину знають практично всі, однак якщо ви вирішили приготувати шашлик з телятини, то до цього м'яса потрібен особливий підхід, і ось вам відмінний варіант маринаду для нього.
Цей простий рецепт маринаду для телятини я зазвичай використовую для приготування шашлику, але мені здається, що замариноване таким способом мяско можна також запекти або посмажити. Основа такого маринаду - це червоне вино, тому до його вибору потрібно підійти відповідально, адже якщо взяти дешеве і неякісне вино, смак м'яса може бути зіпсований. Також в цьому рецепті приготування маринаду для телятини ми використовуємо сушений чебрець і розмарин, вони відмінно поєднуються з м'ясом і надають йому особливий аромат. В іншому наш маринад досить простий, всього за пару годин він робить телятину неймовірно смачною, ніжною і соковитою.
1) Для початку телятину слід ретельно промити і висушити за допомогою паперових рушників, важливо, щоб м'ясо перед маринуванням було сухе.
2) Далі нарізаємо телятину на невеликі шматочки (4х4 см), якщо ми збираємося робити шашлик. Якщо ви вирішили запікати телятину в духовці, її слід нарізати на порційні шматочки більшого розміру.
3) Тепер ми чистимо цибулю і нарізаємо його досить великими півкільцями, часник також чистимо і ріжемо пластинками.
4) У невеликій мисці змішуємо вино, оливкова олія, ріпчаста цибуля, часник і сушені трави, додаємо Адигейську сіль за смаком.
5) Приготовленим маринадом заливаємо м'ясо, акуратно перемішуємо все і залишаємо телятину маринуватися в холодильнику на 3-4 годину.
Після закінчення часу м'ясо можна насаджувати на шампур і відправляти на мангал або ж запікати його в духовці. Смачного!
- Телятина - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вино червоне сухе - 1 Склянка (хорошої якості)
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль адигейська - За смаком
1) Для початку телятину слід ретельно промити і висушити за допомогою паперових рушників, важливо, щоб м'ясо перед маринуванням було сухе.
2) Далі нарізаємо телятину на невеликі шматочки (4х4 см), якщо ми збираємося робити шашлик. Якщо ви вирішили запікати телятину в духовці, її слід нарізати на порційні шматочки більшого розміру.
3) Тепер ми чистимо цибулю і нарізаємо його досить великими півкільцями, часник також чистимо і ріжемо пластинками.
4) У невеликій мисці змішуємо вино, оливкова олія, ріпчаста цибуля, часник і сушені трави, додаємо Адигейську сіль за смаком.
5) Приготовленим маринадом заливаємо м'ясо, акуратно перемішуємо все і залишаємо телятину маринуватися в холодильнику на 3-4 годину.
Після закінчення часу м'ясо можна насаджувати на шампур і відправляти на мангал або ж запікати його в духовці. Смачного!