Рецепт Соус для телятини фото

Соус для телятини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси , До м'яса
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 20 хв.

Хоча є багато більш екзотичних соусів для телятини, але цей мені все ж подобається найбільше, на мій погляд, він краще поєднується з цим м'ясом і робить його смак дуже ніжним і м'яким.

Опис приготування:

Це рецепт приготування соусу для телятини можна вважати універсальним, тому що підходить він для м'яса, приготованого будь-яким способом: і смаженого, і запеченого, і навіть тушкованого. Готується такий соус за лічені хвилини, а основні інгредієнти в ньому це вершки і вино, тому смак у соусу в результаті виходить дуже ніжний і благородний. Так що якщо найближчим часом ви вирішите приготувати мяско, спробуйте зробити до нього соус для телятини в домашніх умовах, думаю, він сподобається вам.

1) Для початку нам необхідно почистити цибулю і часник, промити їх під проточною водою. Потім нарізаємо цибулю дрібними кубиками, а часник пропускаємо через прес або ріжемо дуже дрібно.

2) Тепер наливаємо рослинне масло на сковороду і гарненько нагріваємо його. Викладаємо в розігріте масло цибулю і часник, смажимо їх до прозорості.

3) Після цього наливаємо в сковороду біле вино і Томім все на повільному вогні пару хвилин, потім додаємо вершки, трави провансу, мелений перець і сіль за смаком. Перемішуємо все і готуємо кілька хвилин, поки соус не почне густіти.

Ось тепер можна викласти телятину на тарілку і полити його свіжоприготовленим соусом. Приємного всім апетиту!


  • Вершки 20% - 150 мілілітрів
  • Вино біле сухе - 150 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Трави прованські сушений- 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 20 грам (для смаження)
Це рецепт приготування соусу для телятини можна вважати універсальним, тому що підходить він для м'яса, приготованого будь-яким способом: і смаженого, і запеченого, і навіть тушкованого. Готується такий соус за лічені хвилини, а основні інгредієнти в ньому це вершки і вино, тому смак у соусу в результаті виходить дуже ніжний і благородний. Так що якщо найближчим часом ви вирішите приготувати мяско, спробуйте зробити до нього соус для телятини в домашніх умовах, думаю, він сподобається вам.

1) Для початку нам необхідно почистити цибулю і часник, промити їх під проточною водою. Потім нарізаємо цибулю дрібними кубиками, а часник пропускаємо через прес або ріжемо дуже дрібно.

2) Тепер наливаємо рослинне масло на сковороду і гарненько нагріваємо його. Викладаємо в розігріте масло цибулю і часник, смажимо їх до прозорості.

3) Після цього наливаємо в сковороду біле вино і Томім все на повільному вогні пару хвилин, потім додаємо вершки, трави провансу, мелений перець і сіль за смаком. Перемішуємо все і готуємо кілька хвилин, поки соус не почне густіти.

Ось тепер можна викласти телятину на тарілку і полити його свіжоприготовленим соусом. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти