Рецепт Мамалига по-абхазски фото

Мамалига по-абхазски
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Крупи , Адигейський сир , Кукурудза
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви , Мамалига
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 45 хв.

Традиційна ситна кукурудзяна каша з сиром сулугуні. В Абхазії її їдять по кілька разів на день. Давайте і ми спробуємо приготувати на обід мамалигу.

Опис приготування:

Мамалигу ще називають каша-хліб. У Молдавії і Румунії ця каша готується дуже густий і більше схожою на хліб, а ось в Абхазії - це каша. В абхазькому варіанті мамалига готується без солі, так як в неї додається солоний сир, який і дає смак. Пропоную вам простий рецепт мамалиги по-абхазски. Складнощі в приготуванні практично ніякої, зате на обід у вас буде незвичайний гарнір. Готуємо.

1. У киплячу воду, постійно помішуючи, тонкою цівкою всипаємо борошно або крупу. Заважаємо весь час, щоб не вийшли грудочки. Варимо на повільному вогні 4-5 хвилин, якщо готуємо мамалигу з борошна і 8-10 хвилин - якщо з крупи.

2. У зварену кашу додаємо вершкове масло і добре перемішуємо.

3. А ось тепер є два варіанти додавання сиру. Перший - додати в зварену кашу і готувати далі, або додати сир в уже готову кашу в тарілки. Дотримуючись першим варіантом - нарізаємо сир невеликими кубиками і додаємо в кашу, перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в розігріту до 150 градусів духовку хвилин на 20-25.

За другим варіантом - зварену кашу з маслом ставимо в духовку на той же самий час. Таку кашу краще злегка посолити при варінні. Сир нарізаємо скибочками і подаємо з кашею.

Смачного!

  • Кукурудзяна крупа або борошно - 1 Склянка
  • Вода - 2-2, 5 склянки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Добре - 150 грам
Мамалигу ще називають каша-хліб. У Молдавії і Румунії ця каша готується дуже густий і більше схожою на хліб, а ось в Абхазії - це каша. В абхазькому варіанті мамалига готується без солі, так як в неї додається солоний сир, який і дає смак. Пропоную вам простий рецепт мамалиги по-абхазски. Складнощі в приготуванні практично ніякої, зате на обід у вас буде незвичайний гарнір. Готуємо.

1. У киплячу воду, постійно помішуючи, тонкою цівкою всипаємо борошно або крупу. Заважаємо весь час, щоб не вийшли грудочки. Варимо на повільному вогні 4-5 хвилин, якщо готуємо мамалигу з борошна і 8-10 хвилин - якщо з крупи.

2. У зварену кашу додаємо вершкове масло і добре перемішуємо.

3. А ось тепер є два варіанти додавання сиру. Перший - додати в зварену кашу і готувати далі, або додати сир в уже готову кашу в тарілки. Дотримуючись першим варіантом - нарізаємо сир невеликими кубиками і додаємо в кашу, перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в розігріту до 150 градусів духовку хвилин на 20-25.

За другим варіантом - зварену кашу з маслом ставимо в духовку на той же самий час. Таку кашу краще злегка посолити при варінні. Сир нарізаємо скибочками і подаємо з кашею.

Смачного!

Схожі рецепти