Рецепт Хачапурі по-абхазски фото

Хачапурі по-абхазски
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Xacapuri - популярна на Кавказі випічка з великою кількістю сиру. Рецептів приготування хачапурі дуже багато і у кожної народності є свої особливості їх приготування. Приготуємо по-абхазски.

Опис приготування:

Приготувати хачапурі по-абхазски зовсім нескладно, це проста випічка, покрокова інструкція допоможе вам у цьому. Беріть будь-який м'який сир, можна брати суміш сирів. Доповнюйте зеленню по своєму смаку.

  • Борошно - 300 грам
  • Молоко - 175 мілілітрів(150 мл. - в тісто, 25 мл. - для змащення перед випічкою)
  • Вершкове масло - 45 грам(25 грам - в тісто, 20 грам - для змащення після випічки)
  • Рослинна олія - 20 грам
  • Дріжджі - 8 грам (свіжі, пресовані)
  • Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Яйце - 1 штука(0, 5 яйця - в тісто, 0, 5 яйця - для змащення перед випічкою)
  • Сир сулугуні - 300 грам
  • Сир - 100 грам (м'який)
  • Зелень - 50 грам (кріп, петрушка, Зелена цибуля)
хачапурі по-абхазски - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування хачапурі.
хачапурі по-абхазски - фото крок 2
У ємність для замішування тіста влийте тепле молоко, покладіть дріжджі, розмішайте, залиште в такому вигляді на 5 хвилин.
хачапурі по-абхазски - фото крок 3
Всипте в молоко цукор і 5 чайних ложок борошна від загальної кількості. Розмішайте, залиште на 15 хвилин.
хачапурі по-абхазски - фото крок 4
Додайте в опару рослинне і розм'якшене вершкове масло, влийте половину яйця, попередньо розбовтати його. Половину яйця залиште для змащення перед випічкою.
хачапурі по-абхазски - фото крок 5
Просійте борошно.
хачапурі по-абхазски - фото крок 6
Замісити тісто, вимішують міксером або руками, 5-7 хвилин. Накрийте серветкою або плівкою, поставте в тепле місце для підйому на 1, 5-2 годину, в процесі вистоювання зробіть обминку.
хачапурі по-абхазски - фото крок 7
Поки тісто піднімається, займіться начинкою. Розімніть виделкою м'який сирний сир.
хачапурі по-абхазски - фото крок 8
Натріть на тертці сулугуні.
хачапурі по-абхазски - фото крок 9
Подрібніть зелень, додайте до сирної начинки, розмішайте.
хачапурі по-абхазски - фото крок 10
Готове тісто розділити на дві частини, подкатайте тісто в кулю.
хачапурі по-абхазски - фото крок 11
Покажу два способи формування і випічки хачапурі. Перший спосіб. Розкачайте або розтягніть руками тісто, покладіть в нього сирну начинку, зберіть кінці"в вузлик" .
хачапурі по-абхазски - фото крок 12
Акуратно, НЕ натискаючи сильно, качалкою розрівняйте корж до діаметра приблизно в 30 см. У центрі зробіть невеликий отвір.
хачапурі по-абхазски - фото крок 13
Покладіть корж у форму або сковороду відповідного діаметру, змастіть сумішшю яйця зі столовою ложкою молока.
хачапурі по-абхазски - фото крок 14
Випікайте в духовці при температурі 220 градусів протягом 12-15 хвилин. Готові хачапурі перекладіть на блюдо і щедро змастіть вершковим маслом.
хачапурі по-абхазски - фото крок 15
Другий спосіб. Розкачайте качалкою тонкий корж великого діаметра.
хачапурі по-абхазски - фото крок 16
В середину коржики викладіть начинку.
хачапурі по-абхазски - фото крок 17
Підверніть кінці тесту до центру.
хачапурі по-абхазски - фото крок 18
Акуратно розкачайте корж качалкою, перекладіть на лист для випічки, змастіть сумішшю яйця і молока.
хачапурі по-абхазски - фото крок 19
Випікайте як і першу корж. Викладіть хачапурі стопкою, змастіть вершковим маслом.
хачапурі по-абхазски - фото крок 20
Хачапурі по-абхазски вийшли дуже смачні. Вони хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді. Дуже рекомендую приготувати це просте, смачне і ситне блюдо!

Схожі рецепти