Малосольні помідори класичні
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти сироїдіння, Для діабетиків
Малосольні помідори - одна з улюблених наших закусок до других страв. І, незважаючи на безліч варіантів швидких малосольних помідорів, я вважаю за краще солити їх два дні за перевіреним рецептом.
Як же приготувати малосольні помідори класичні? Помідори слід наколоти зубочисткою, так сіль швидше і рівномірно розподілитися по овочу. Візьміть також пряні трави, часник, сіль, цукор і спеції, закладіть всі в банку і залийте окропом. І через 2-3 дня смачні, ароматні, малосольні помідорчики будуть на вашому столі. Приємних вам клопоту на кухні!
- Помідор - 1 кілограм
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець духмяний - 5 штук (горошок)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лист лавровий - 1 штука
- Зелень - 1 штука (естрада, кріп або фенхель)
- Окріп - 1 літр
Підготуйте необхідні інгредієнти. Помідори помийте. Зробіть прокол зубочисткою в місці від плодоніжки.
У стерилізовані банки закладіть половину зелені, тонко нарізаного часнику, помідори. Зверху - решту зелень, приправи, часник цукор і сіль.
Залийте помідори окропом. Накрийте банку капроновою кришкою і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дня.
Потім малосольні помідори зберігайте в холодильнику.