Рецепт Малосольні помідори класичні фото

Малосольні помідори класичні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти сироїдіння , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 12 г. 0 хв.

Малосольні помідори - одна з улюблених наших закусок до других страв. І, незважаючи на безліч варіантів швидких малосольних помідорів, я вважаю за краще солити їх два дні за перевіреним рецептом.

Опис приготування:

Як же приготувати малосольні помідори класичні? Помідори слід наколоти зубочисткою, так сіль швидше і рівномірно розподілитися по овочу. Візьміть також пряні трави, часник, сіль, цукор і спеції, закладіть всі в банку і залийте окропом. І через 2-3 дня смачні, ароматні, малосольні помідорчики будуть на вашому столі. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Помідор - 1 кілограм
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець духмяний - 5 штук (горошок)
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Лист лавровий - 1 штука
  • Зелень - 1 штука (естрада, кріп або фенхель)
  • Окріп - 1 літр
малосольні помідори класичні - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Помідори помийте. Зробіть прокол зубочисткою в місці від плодоніжки.
малосольні помідори класичні - фото крок 2
У стерилізовані банки закладіть половину зелені, тонко нарізаного часнику, помідори. Зверху - решту зелень, приправи, часник цукор і сіль.
малосольні помідори класичні - фото крок 3
Залийте помідори окропом. Накрийте банку капроновою кришкою і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дня.
малосольні помідори класичні - фото крок 4
Потім малосольні помідори зберігайте в холодильнику.

Схожі рецепти