Малосольні помідори з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти сироїдіння, Для діабетиків
Ці малосольні помідори з гірчицею припадуть до смаку всім тим, хто любить соління. Їх потрібно зберігати в холодному місці, а заготовлювати про запас або їсти відразу. В даному рецепті є свій секрет…
Якщо хочете, щоб помідори вийшли м'якими, наколи їх зубочисткою, а вже після заливайте водою. Спеції підбирайте по своєму смаку, а також можете регулювати кількість солі і цукру. Я люблю послаще, тому додаю на кожну банку 2 столові ложки цукру і одну столову ложку солі. Суха гірчиця виступає в якості консерванту (деякі додають аспірин), але вона також надає і смакові якості.
- Вода - 10 літрів
- Цукор - 2 склянок
- Сіль - 1 склянок
- Аспірин - 15 штук
- Суха гірчиця - 1 Ст. Ложок (на кожен трилітровий бутель)
- Помідори - 5 кілограм
- Часник - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Найпростіший рецепт, який не вимагає багато зусиль. Такі малосольні помідори з гірчицею можна їсти відразу, а можна зберігати в холодному місці до самої зими. Сказати точну кількість помідорів можна, регулюйте самі. У мене вийшло повних 5 трилітрових банок. На одну банку йде близько 1, 5 кілограмів томатів. Викладаємо помідори в банку і викладаємо спеції: чорний перець горошком, зелень фруктових кущів і дерев, часник і запашний перець.
2. У кожну банку я додаю столову ложку солі і дві столові ложки цукру, а в самому кінці - столову ложку сухої гірчиці. Потім заливаємо холодною водою.
3. Зверху обов'язково потрібно накрити чистою марлею або ганчірочкою. Помідори потрібно поставити в тепле місце мінімум на 2 тижні. Кожні 3 дня марлю потрібно міняти.
4. Коли помідори просоляться, накрийте їх капроновою кришкою і відправте в холодне місце.