Малосольні баклажани з часником
(покроковий рецепт з фото)
Ця проста, але смачна закуска з малосольних баклажанів виходить соковитою, трохи щипати язик від гостроти часничку. Добре поєднується з м'ясними стравами. Готується просто, а з'їдається на "ура! "
Ось простий варіант, як приготувати малосольні баклажани з часником. У цьому рецепті обов'язково додавайте пахуче, нерафіновану соняшникову олію. Його аромат підкреслить смак баклажан і часнику. Що, не забудьте про зелень: тут можете взяти петрушку або кріп, кому як більше подобається.
- Баклажан - 700 грам
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Оцет яблучний 6% - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 L
- Масло рослинне нерафінована - 3-4 Ст. Ложок
Баклажан помийте, наріжте на рівні шматочки так, щоб потім зручно було на вилку наколювати.
Приготуйте розсіл: з 2 літра води - 2 ст. L. Солі. Vskipyatite, засипте в розсіл баклажани і відваріть протягом 5 хвилин.
Відкиньте баклажани на друшляк, остудіть.
Подрібніть зелень і часник. Часник роздушіть плоскою стороною ножа і дрібно поріжте.
Баклажани викладіть в миску, додайте часник і зелень, оцет, ароматне рослинне масло і перемішайте. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 12 годин.
Смачного!