Рецепт Малосольні баклажани з часником фото

Малосольні баклажани з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан, Часник
Пісні страви, Веганські страви
На святковий стіл
Заготовки, Сольовий

Ця проста, але смачна закуска з малосольних баклажанів виходить соковитою, трохи щипати язик від гостроти часничку. Добре поєднується з м'ясними стравами. Готується просто, а з'їдається на "ура! "

Ось простий варіант, як приготувати малосольні баклажани з часником. У цьому рецепті обов'язково додавайте пахуче, нерафіновану соняшникову олію. Його аромат підкреслить смак баклажан і часнику. Що, не забудьте про зелень: тут можете взяти петрушку або кріп, кому як більше подобається.

  • Баклажан - 700 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Петрушка - 1 пучок
  • Оцет яблучний 6% - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 2 L
  • Масло рослинне нерафінована - 3-4 Ст. Ложок
малосольні баклажани з часником - фото крок 1
Баклажан помийте, наріжте на рівні шматочки так, щоб потім зручно було на вилку наколювати.
малосольні баклажани з часником - фото крок 2
Приготуйте розсіл: з 2 літра води - 2 ст. L. Солі. Vskipyatite, засипте в розсіл баклажани і відваріть протягом 5 хвилин.
малосольні баклажани з часником - фото крок 3
Відкиньте баклажани на друшляк, остудіть.
малосольні баклажани з часником - фото крок 4
Подрібніть зелень і часник. Часник роздушіть плоскою стороною ножа і дрібно поріжте.
малосольні баклажани з часником - фото крок 5
Баклажани викладіть в миску, додайте часник і зелень, оцет, ароматне рослинне масло і перемішайте. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 12 годин.
малосольні баклажани з часником - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти