Malenkaya Самсун
(покроковий рецепт з фото)
Маленька акуратна самса - ось вона справжня домашня випічка, приготована з любов'ю. Самса складається з смачного тіста і м'ясної начинки з цибулею, зеленню та спеціями. Дуже апетитно!
Перед вами - чудовий спосіб, як приготувати маленьку самсу в домашніх умовах. Насамперед знадобиться просте тісто з борошна, яєць, масла і води. Тісто, що підійшло розкочується в пласти, після чого накладається шарами один на одного. Для начинки рекомендую використовувати баранину, кращого м'яса не знайти. Удачі в приготуванні!
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Вода тепла - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 8 склянок
- Баранина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль і перець - За смаком
У глибоку тарілку вливаємо теплу воду. Вбиваємо яйця і додаємо масло.
Поступово засинаючи борошно, збиваємо масу віночком.
Маса повинна вийде однорідної.
Замісити тісто, розділіть його на три рівні частини. Накрийте його рушником і залиште на столі на 1 час.
Приготовим начинку. Дрібно нарізаємо баранину і змішуємо з подрібненою петрушкою і цибулею. Додаємо спеції, перемішуємо.
Розкачуємо на столі один шматок тіста в тонкий пласт. Змащуємо його розтопленим вершковим маслом, а зверху викладаємо ще один пласт.
Таким же чином викладаємо третій пласт. Скручуємо тісто в щільний рулет.
Нарізаємо рулет шматочками товщиною 2 см. Кожен шматочок трохи розгортаємо.
Кладемо в центр начинку.
Формуємо маленьку трикутну самсу, zashtipnuv кінець.
Далі перекладаємо самсу на деко і запікаємо в духовці 40 хвилин, температура 180 градусів. Попередньо змастіть випічку жовтком і присипте кунжутом.
Смачного!