Рецепт Самсун з ziroy фото

Самсун з ziroy
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У цьому рецепті я розповім, як приготувати самсу з зирой, - листкові пиріжки з соковитою м'ясною начинкою і незабутнім східним смаком і ароматом! Прекрасний перекус в будь-який час дня!

Опис приготування:

Для того, щоб готова самса з зирой і м'ясною начинкою була ніжнішою, після того, як ви дістанете її з духовки, прикрийте пиріжки чистим, сухим рушником і трохи почекайте. У вас вийде дуже соковита і смачна випічка, оцінити по достоїнству яку зможуть всі ваші близькі від малого до великого!

  • Борошно - 4 склянки (для тіста)
  • Яйце - 1 штука (для тіста)
  • Крем (можна замінити кефіром) - 1 Склянка (для тіста)
  • Маргарин або вершкове масло - 150 грам (для тіста)
  • Сіль - 1 щіпка (для тіста)
  • Сода (гашене) - 0, 5 чайних ложки (для тіста)
  • Яловичина - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Зіра - 1 За смаком
  • Чорний перець мелений - 1 За смаком
  • Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка, Braai)
самсун з ziroy - фото крок 1
Дрібно наріжте або перекрутити в м'ясорубці (з крупними гратами) м'ясо.
Наріжте півкільцями цибулю.
Оптимальне співвідношення м'яса і цибулі - 4 до 3.
самсун з ziroy - фото крок 2
Додайте у фарш сіль, перець, перемелені зиру і подрібнену зелень. Ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.
самсун з ziroy - фото крок 3
Для замісу тіста використовуйте маргарин (або вершкове масло) попередньо нагрітий до м'якого стану при кімнатній температурі. Розімніть його, вбийте яйце, додайте погашену соду, посоліть і збийте за допомогою віночка.
самсун з ziroy - фото крок 4
Тепер додайте сметану і поступово вводите борошно. Якщо тісто вийшло рідкуватим, можете додати ще борошна, поки воно не вийде крутим. Правильно замішане тісто буде зам'яким і може злегка прилипати до рук.
самсун з ziroy - фото крок 5
Вимешенное тесту надайте форму ковбаски і покладіть не менше ніж на годину в холодильник для застигання. Це зробить подальшу обробку тесту більш зручною.
самсун з ziroy - фото крок 6
Після охолодження дістаньте тісто, розкачайте ковбаску трохи тонше і наріжте на шматочки по 4-5 см. (приблизно по 70 грамів).
Розкачайте кожен шматочок в коржик і викладіть в середину начинку.
самсун з ziroy - фото крок 7
Кожен коржик з начинкою загорніть і заліпити з трьох сторін, утворюючи пиріжок трикутної форми, вирівнювання кінець.
самсун з ziroy - фото крок 8
Намажте малому деко, викладіть на нього самсу, розташовуючи шви знизу. Поставте в попередньо розігріту духовку і випікайте самсу з зирой близько 20-25 хвилин при 230 градусах.

Схожі рецепти