Самсун з ziroy
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім, як приготувати самсу з зирой, - листкові пиріжки з соковитою м'ясною начинкою і незабутнім східним смаком і ароматом! Прекрасний перекус в будь-який час дня!
Для того, щоб готова самса з зирой і м'ясною начинкою була ніжнішою, після того, як ви дістанете її з духовки, прикрийте пиріжки чистим, сухим рушником і трохи почекайте. У вас вийде дуже соковита і смачна випічка, оцінити по достоїнству яку зможуть всі ваші близькі від малого до великого!
- Борошно - 4 склянки (для тіста)
- Яйце - 1 штука (для тіста)
- Крем (можна замінити кефіром) - 1 Склянка (для тіста)
- Маргарин або вершкове масло - 150 грам (для тіста)
- Сіль - 1 щіпка (для тіста)
- Сода (гашене) - 0, 5 чайних ложки (для тіста)
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Зіра - 1 За смаком
- Чорний перець мелений - 1 За смаком
- Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка, Braai)
Дрібно наріжте або перекрутити в м'ясорубці (з крупними гратами) м'ясо.
Наріжте півкільцями цибулю.
Оптимальне співвідношення м'яса і цибулі - 4 до 3.
Наріжте півкільцями цибулю.
Оптимальне співвідношення м'яса і цибулі - 4 до 3.
Додайте у фарш сіль, перець, перемелені зиру і подрібнену зелень. Ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.
Для замісу тіста використовуйте маргарин (або вершкове масло) попередньо нагрітий до м'якого стану при кімнатній температурі. Розімніть його, вбийте яйце, додайте погашену соду, посоліть і збийте за допомогою віночка.
Тепер додайте сметану і поступово вводите борошно. Якщо тісто вийшло рідкуватим, можете додати ще борошна, поки воно не вийде крутим. Правильно замішане тісто буде зам'яким і може злегка прилипати до рук.
Вимешенное тесту надайте форму ковбаски і покладіть не менше ніж на годину в холодильник для застигання. Це зробить подальшу обробку тесту більш зручною.
Після охолодження дістаньте тісто, розкачайте ковбаску трохи тонше і наріжте на шматочки по 4-5 см. (приблизно по 70 грамів).
Розкачайте кожен шматочок в коржик і викладіть в середину начинку.
Розкачайте кожен шматочок в коржик і викладіть в середину начинку.
Кожен коржик з начинкою загорніть і заліпити з трьох сторін, утворюючи пиріжок трикутної форми, вирівнювання кінець.
Намажте малому деко, викладіть на нього самсу, розташовуючи шви знизу. Поставте в попередньо розігріту духовку і випікайте самсу з зирой близько 20-25 хвилин при 230 градусах.