Самсун Кругла
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, самса буває абсолютно різною як за смаком, так і за своєю формою. Я хочу розповісти, як приготувати самсу круглу з яловичої-свинячий начинкою. Відмінна домашня випічка! Спробуйте!
Спочатку у мене було по 500 грам яловичини і свинини, їх я і використовував для начинки. Якщо раптом у вас є можливість придбати баранину, рекомендую використовувати саме її. Також обов'язковими є спеції, адже вони надають особливого смаку начинці. Вдалого приготування!
- Яловичина і свинина - 1 кілограм (суміш порубаного м'яса)
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Зіра - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно - 3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
Підготуємо м'ясо: поріжемо дрібними шматочками яловичину і свинину. Очистимо цибулю.
У глибоку ємність вливаємо воду, додаємо яйце і борошно. Також вливаємо оливкову олію, кладемо сіль.
Ретельно перемішуємо.
Замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 1 час.
Подрібнюємо цибулю. Перемішуємо його з м'ясом, додавши зиру, сіль і перець.
Поділяємо тісто на невеликі шматочки.
Розкачуємо кожен шматочок в коржик. Викладаємо начинку.
Збираємо тісто краями до верху, як на фото. Zashtipиvaem кінець.
Заправляємо краю в середину, щоб вийшла кругла самса.
Вмочуємо кожну самсу в рослинне масло і викладаємо на деко, швом вниз. Випікаємо 40 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!