Djizakskaya Самсун
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, за справжньою Джізакской самсою доведеться їхати в Узбекистан. Але в цьому рецепті я спробую передати дух і смак того самого традиційного блюда цій галузі в Середній Азії.
Традиційна самса з Узбекистану. Готуйте її так: замісіть тісто з борошна, води, яйця, масла і солі і приберіть його на 30 хвилин в холодильник. Для начинки поріжте цибулю і м'ясо, додайте до них спеції. Розкачайте тісто в коржі, на кожну викладіть частина начинки і защипніть краю. Занурте швом в рослинне масло і викладіть самсу на деко. Випікайте в духовці протягом 40 хвилин і подайте на стіл в теплому вигляді. Смачного!
- М'ясо - 400 грам
- Цибуля - 400 грам
- Борошно - 300 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Зіра - За смаком
- Насіння кінзи - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Змішайте борошно, воду, яйце, масло і сіль. Замісити тісто і приберіть його на півгодини в холодильник.
Поріжте м'ясо і цибулю, змішайте їх в мисці. Додайте сіль і спеції, перемішайте.
Розділіть тісто на шматочки і розкачайте. На кожен коржик покладіть трохи м'яса - приблизно столову ложку.
Підніміть два протилежні краї тіста і скріпіть їх над начинкою, також поступите з іншими двома краями. Таким чином, ви зібрали тісто в центр з чотирьох країв. Ретельно защіпніте і надайте САМС форму кульки.
Занурте швом в рослинне масло і відправте на деко. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікання протягом 40 хвилин. На стіл подайте в теплому вигляді.