Рецепт Вірменська гата кругла фото

Вірменська гата кругла
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

На свята в вірменських сім'ях завжди готують гату. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати вірменську гату круглу в домашніх умовах, читайте далі. Ваші гості будуть в захваті від цієї випічки!

Вірменська гата є головним атрибутом святкового столу у вірмен. Кавказькі народи знають толк в приготуванні не тільки м'ясних страв, але і випічки. Ця страва допоможе не тільки здивувати гостей, але також порадувати домочадців своїм смаком і оригінальністю. Будьте впевнені, що таке блюдо ваші рідні та близькі не скуштують більше ніде. Воно призведе всіх в захват, і запам'ятається надовго.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 2 штуки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Вершкове масло (топлене) - 200 грам
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
1
Насамперед готуємо дріжджове тісто Опарне. Для цього в тепле молоко додаємо дріжджі, просіяне борошно і розмішуємо все до консистенції сметани. Ми залишаємо підходити на 30 хвилин в теплому місці, а за цей час зіб'ємо яйця з цукром, ваніллю і вершковим маслом. В опару додаємо сіль, яйця і масло, замішуємо тісто і знову залишаємо на 40 хвилин.
2
Готуємо хоріз. Для нього нам знадобиться растертая руками борошно, яку необхідно змішати з цукровою пудрою і ванільним цукром. Ретельно все перемішуємо, додаючи топлене вершкове масло. Цим часом розігріваємо духовку до 180 градусів.
3
Формуємо гату. Ділимо тісто на три частини і розгортаємо в невеликі соковито, змащуючи топленим вершковим маслом. Насипаємо всередину начинку і натягуємо з країв, надаючи форму "колобка", потім розплющуємо гату і формуємо корж товщиною в 1, 5 см. Ставимо на деко, змащений маслом, і відправляємо в духовку, змастивши верх яєчними жовтками. Бажано проколоти гату виделкою в декількох місцях, щоб вона рівномірно пропеклась.
4
Випікаємо 25-30 хвилин. Блюдо готово, смачного!

Схожі рецепти