Рецепт Вірменська гата з листкового тіста фото

Вірменська гата з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Печиво , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

Розповім, як зробити вірменську гату з листкового тіста! Це дуже просте в приготуванні печиво-рулет, яке я готую з магазинного листкового тіста. Але ви запросто можете зробити його самі.

Опис приготування:

Така вірменська гата з листкового тіста виходить смачною і оригінальною. Масляна начинка в духовці розм'якшується, просочує листкове тісто, але залишається всередині у вигляді найніжнішого масляного крему. Спробуйте, це смачна і проста випічка!

  • Тісто листкове - 500 грам
  • Борошно - 3 склянки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 2 склянки
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука (потрібен тільки жовток для змазування печива зверху)
вірменська гата з листкового тіста - фото крок 1
1. Тісто розморозимо. Тим часом зробимо начинку. Вона тут дуже цікава: трохи підтале масло змішаємо руками з борошном і цукром в крихту. Ванілін - за смаком.
вірменська гата з листкового тіста - фото крок 2
2. Тісто розкачати в великий прямокутник товщиною 0.5 см, посипем начинкою. Акуратно згортає тісто з начинкою в щільний рулет.
вірменська гата з листкового тіста - фото крок 3
3. Рулет розгортаємо качалкою, щоб зробити його плоским. Смажена збитим яєчним жовтком і разрежем цю корж фігурним ножем на печеньки.
вірменська гата з листкового тіста - фото крок 4
4. Запікати треба при 170 градусах в духовці, поки не почнуть рум'янитися. Тоді печиво повністю готове! Смачного!

Схожі рецепти