Вірменська гата з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як зробити вірменську гату з листкового тіста! Це дуже просте в приготуванні печиво-рулет, яке я готую з магазинного листкового тіста. Але ви запросто можете зробити його самі.
Така вірменська гата з листкового тіста виходить смачною і оригінальною. Масляна начинка в духовці розм'якшується, просочує листкове тісто, але залишається всередині у вигляді найніжнішого масляного крему. Спробуйте, це смачна і проста випічка!
- Тісто листкове - 500 грам
- Борошно - 3 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 2 склянки
- Ванілін - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука (потрібен тільки жовток для змазування печива зверху)
1. Тісто розморозимо. Тим часом зробимо начинку. Вона тут дуже цікава: трохи підтале масло змішаємо руками з борошном і цукром в крихту. Ванілін - за смаком.
2. Тісто розкачати в великий прямокутник товщиною 0.5 см, посипем начинкою. Акуратно згортає тісто з начинкою в щільний рулет.
3. Рулет розгортаємо качалкою, щоб зробити його плоским. Смажена збитим яєчним жовтком і разрежем цю корж фігурним ножем на печеньки.
4. Запікати треба при 170 градусах в духовці, поки не почнуть рум'янитися. Тоді печиво повністю готове! Смачного!