Рецепт Вірменська гата фото

Вірменська гата
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Тісто , Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Нові назви страв завжди викликають непідробний інтерес. Розповім вам, як приготувати вірменську гату. Є дві варіації: солодка і прісна. Першу використовую як десерт, а другу в якості хліба.

Опис приготування:

Вірменська солодка гата - це пиріг. Подають випічку з чашкою ароматної кави або чаю. Після випікання остудіть пиріг протягом 15-30 хвилин, а потім нарізуйте шматочками і подавайте до столу. Якщо не з'їли все відразу, то залишки загорніть в плівку або надішліть в холодильник.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершки жирні - 0, 5 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок(4 столові ложки для тесту, 2 столові ложки для начинки)
  • Сухі швидкодіючі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 5 склянок(3, 5 склянки для тіста, 1, 5 склянки для начинки)
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1
Для тіста використовуйте жирне молоко і вершки (краще домашні). З'єднайте в мисці молоко, вершки, 1 яйце і 1 білок, топлене вершкове масло і мед.
2
Додайте дріжджі і потроху вводите борошно, замісіть м'яке і еластичне тісто.
3
Миску змастіть рослинною олією і перекладіть в миску, накрийте його плівкою і залиште в теплі на 1, 5-2 годину.
4
Для начинки змішайте цукор, борошно, сіль, ванільний екстракт і м'яке вершкове масло, гарненько все перемішайте.
5
Правильна начинка повинна триматися єдиним грудкою, якщо візьмете її в руки.
6
Дістаньте тісто і розділіть його на 3-4 частини, з кожної сформуйте кульку.
7
Натисніть в центрі кульки і руками зробіть корж, по центру викладіть 3-4 ложки начинки, потім зберіть всі краї і затисніть їх гарненько (як хінкалі).
8
Знову розплющите мішок в коржик, виконайте ті ж дії з рештою тестом.
9
Викладіть все коржі на деко з пергаментом, прикрасьте тонкими смужками тіста, зробіть кілька проколів виделкою.
10
Змішайте курячий жовток з ложкою води і змастіть сумішшю випічку, надішліть на 30 хвилин в розігрітий до 180-200 градусів духовку.
11
Дістаньте випічку і залиште на 15-30 хвилин для охолодження, а потім нарізуйте шматочками і насолоджуйтеся з чашкою кави.

Схожі рецепти