Печиво гата
(покроковий рецепт з фото)
Печиво гата - це традиційне вірменське печиво. Воно не дуже солодке і відмінно поєднується з кавою, чаєм або навіть гарячим шоколадом.
Робимо тісто: 2/3 борошна, cmetana, сухі дріжджі і половина вершкового масла. Тісто має вийде густим. Відправляємо його в холодильник на 3 годину. Далі робимо начинку з решти інгредієнтів. Вона повинна вийти як мокрий пісок. Testo частка на 4 частини і кожну розгортаємо. Рівномірно розподіляємо по ній начинку і звертаємо в рулет. Змащуємо яєчним жовтком і ділимо на 8-10 частин. Запікаємо в розігрітій духовці при 175 градусах приблизно 30 хвилин. Смачного!
- Борошно - 550 грам
- Крем - 250 грам
- Вершкове масло - 400 грам
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Цукор - 350 грам
- Ванільний цукор - 2 частини (чайні ложки)
- Яєчні жовтки - 2 штуки
Для початку робимо тісто. Беремо приблизно 2/3 борошна, просіюємо її. Додаємо сухі дріжджі, сметану і половину розтопленого вершкового масла. Все добре перемішуємо руками або міксером. Має вийти однорідне достатню густе тісто, яке не сильно липне до рук. Якщо тісто вийшло липнуче, можна додати ще борошна. Тісто накриваємо і відправляємо в холодильник на 3 годину.
Далі готуємо начинку. Змішуємо борошно, що залишилося, масло і цукор. Перемішуємо руками, щоб вийшов "мокрий пісок" .
Я поділяю тісто 4 частини. Кожну розгортаємо. Коло повинен вийде тонким, але не прозорим.
Розподіляємо начинку рівним шаром по тесту і загортаємо його як показано на фотографії.
Змащуємо вийшов рулет яєчним жовтком, ріжемо приблизно на 8-10 частин. Теж саме робимо з іншими частинами тесту.
Розігріваємо духовку до 175 градусів і відправляємо туди все печиво на 30 хвилин. Смачного!