Рецепт Печиво гата фото

Печиво гата
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Печиво гата - це традиційне вірменське печиво. Воно не дуже солодке і відмінно поєднується з кавою, чаєм або навіть гарячим шоколадом.

Опис приготування:

Робимо тісто: 2/3 борошна, cmetana, сухі дріжджі і половина вершкового масла. Тісто має вийде густим. Відправляємо його в холодильник на 3 годину. Далі робимо начинку з решти інгредієнтів. Вона повинна вийти як мокрий пісок. Testo частка на 4 частини і кожну розгортаємо. Рівномірно розподіляємо по ній начинку і звертаємо в рулет. Змащуємо яєчним жовтком і ділимо на 8-10 частин. Запікаємо в розігрітій духовці при 175 градусах приблизно 30 хвилин. Смачного!

  • Борошно - 550 грам
  • Крем - 250 грам
  • Вершкове масло - 400 грам
  • Сухі дріжджі - 7 грам
  • Цукор - 350 грам
  • Ванільний цукор - 2 частини (чайні ложки)
  • Яєчні жовтки - 2 штуки
печиво гата - фото крок 1
Для початку робимо тісто. Беремо приблизно 2/3 борошна, просіюємо її. Додаємо сухі дріжджі, сметану і половину розтопленого вершкового масла. Все добре перемішуємо руками або міксером. Має вийти однорідне достатню густе тісто, яке не сильно липне до рук. Якщо тісто вийшло липнуче, можна додати ще борошна. Тісто накриваємо і відправляємо в холодильник на 3 годину.
печиво гата - фото крок 2
Далі готуємо начинку. Змішуємо борошно, що залишилося, масло і цукор. Перемішуємо руками, щоб вийшов"мокрий пісок" .
печиво гата - фото крок 3
Я поділяю тісто 4 частини. Кожну розгортаємо. Коло повинен вийде тонким, але не прозорим.
печиво гата - фото крок 4
Розподіляємо начинку рівним шаром по тесту і загортаємо його як показано на фотографії.
печиво гата - фото крок 5
Змащуємо вийшов рулет яєчним жовтком, ріжемо приблизно на 8-10 частин. Теж саме робимо з іншими частинами тесту.
печиво гата - фото крок 6
Розігріваємо духовку до 175 градусів і відправляємо туди все печиво на 30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти