Рецепт Гата з сиром фото

Гата з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння
На полуденок , Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вірменська гата - це традиційна випічка, яка має безліч варіантів приготування. Краще вже приготувати гату з сиром та родзинками, так вона виходить найбільш смачною і ситної!

Опис приготування:

Тісто для гати готується на основ сиру, яєць і вершкового масла, саме тому воно виходить таким ніжним. В якості начинки додайте родзинки, також можна класти горіхи та інші сухофрукти. Гата подається до столу гарячою чи холодною, як вам більше подобається. Хай щастить!

  • Сир - 1 штука (пачка)
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Борошно - За смаком
  • Ізюм - За смаком
гата з сиром - фото крок 1
Перемішуємо спочатку сир і яйця.
гата з сиром - фото крок 2
Додайте соду і м'яке масло. Підсипає просіяне борошно (рівно стільки, щоб вийшло м'яке тісто).
гата з сиром - фото крок 3
Розділити тісто 2 рівних частини, кожну розкачати в тонкий пласт. Присипте тісто цукром і родзинками.
гата з сиром - фото крок 4
Скручуємо обидва шматка тесту в рулет. Змащуємо рулети яєчним жовтком і розрізаємо на порційні шматочки. Випікаємо в духовці 25-30 хвилин, температура - 180 градусів.
гата з сиром - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти