Гата з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Вірменська гата - це традиційна випічка, яка має безліч варіантів приготування. Краще вже приготувати гату з сиром та родзинками, так вона виходить найбільш смачною і ситної!
Тісто для гати готується на основ сиру, яєць і вершкового масла, саме тому воно виходить таким ніжним. В якості начинки додайте родзинки, також можна класти горіхи та інші сухофрукти. Гата подається до столу гарячою чи холодною, як вам більше подобається. Хай щастить!
- Сир - 1 штука (пачка)
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 250 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - За смаком
- Ізюм - За смаком
Перемішуємо спочатку сир і яйця.
Додайте соду і м'яке масло. Підсипає просіяне борошно (рівно стільки, щоб вийшло м'яке тісто).
Розділити тісто 2 рівних частини, кожну розкачати в тонкий пласт. Присипте тісто цукром і родзинками.
Скручуємо обидва шматка тесту в рулет. Змащуємо рулети яєчним жовтком і розрізаємо на порційні шматочки. Випікаємо в духовці 25-30 хвилин, температура - 180 градусів.
Смачного!