Макаронні вироби «Помодоро»
(покроковий рецепт з фото)
Паста "помодоро" - одна з найбільш популярних різновидів традиційної італійської пасти. Не містить м'яса або риби - тільки паста, овочі та трохи сиру. Смачний, простий і легкий обід або вечерю.
Паста "помодоро" - це квінтесенція всієї італійської кулінарії, це її похідна. По перше, інгредієнти цієї страви є типово італійськими - макаронні вироби, помідори, оливкова олія, моцарелла. По-друге, девіз цієї страви "швидко, просто і дуже смачно" повністю збігається з девізом всієї італійської кухні. Готується це блюдо буквально хвилин 15-20, проте виходить воно невимовно смачним. Чи не казка чи це в умовах цейтноту?
- Макаронні вироби - 400 грам
- Помідори - 5 штук
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Моцарелла - - За смаком
Помідори миємо, очищаємо від шкірки, вирізаємо жорсткий корінь плодоніжки. Нарізаємо помідори дрібними кубиками.
Пасту кидаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо аль денте (тобто, макарони повинні бути готовими, але трохи жорстким, не варений). Оливкова олія в каструлю додавати не можна - він потрапляє на пасту, що перешкодить подальшому змішування пасти з соусом.
Розігріваємо в сковороді оливкове масло, завантажуємо туди нарізані помідори.
Туди ж додаємо дрібно нарізаний часник.
Додаємо сіль, перець, інші бажані спеції (я додаю трохи сухого чебрецю) і готуємо помідори на середньому вогні до повільного кипіння. Смажити помідори не потрібно - нам потрібно, щоб помідори розм'якли і дали сік.
Як тільки помідори почнуть булькати, додаємо в каструлю трошки вершкового масла.
Готуємо 1 хвилину, після чого додаємо в соус свіжий базилік.
Ще через хвилину додаємо в соус відварену аль денте пасту. Перемішуємо, прогреваем разом 1 хвилину - і знімаємо з вогню.
Викладаємо пасту на порційні тарілки разом з томатним соусом.
Прикрашаємо блюдо свіжою моцарелою (крупно нарізаною або дрібно тертої) - і негайно подаємо. Смачного!