Рецепт Макаронні вироби «Помодоро» фото

Макаронні вироби «Помодоро»
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Макарони , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Легка вечеря , Обід за 30 хвилин , Обід на швидку руку
Гарячі страви , Макаронні вироби
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Паста"Помодоро" - одна з найбільш популярних різновидів традиційної італійської пасти. Не містить м'яса або риби - тільки паста, овочі та трохи сиру. Смачний, простий і легкий обід або вечерю.

Опис приготування:

Паста"Помодоро" - це квінтесенція всієї італійської кулінарії, це її похідна. По перше, інгредієнти цієї страви є типово італійськими - макаронні вироби, помідори, оливкова олія, моцарелла. По-друге, девіз цієї страви"швидко, просто і дуже смачно" повністю збігається з девізом всієї італійської кухні. Готується це блюдо буквально хвилин 15-20, проте виходить воно невимовно смачним. Чи не казка чи це в умовах цейтноту?

  • Макаронні вироби - 400 грам
  • Помідори - 5 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Моцарелла - - За смаком
паста
Помідори миємо, очищаємо від шкірки, вирізаємо жорсткий корінь плодоніжки. Нарізаємо помідори дрібними кубиками.
паста
Пасту кидаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо аль денте (тобто, макарони повинні бути готовими, але трохи жорстким, не варений). Оливкова олія в каструлю додавати не можна - він потрапляє на пасту, що перешкодить подальшому змішування пасти з соусом.
паста
Розігріваємо в сковороді оливкове масло, завантажуємо туди нарізані помідори.
паста
Туди ж додаємо дрібно нарізаний часник.
паста
Додаємо сіль, перець, інші бажані спеції (я додаю трохи сухого чебрецю) і готуємо помідори на середньому вогні до повільного кипіння. Смажити помідори не потрібно - нам потрібно, щоб помідори розм'якли і дали сік.
паста
Як тільки помідори почнуть булькати, додаємо в каструлю трошки вершкового масла.
паста
Готуємо 1 хвилину, після чого додаємо в соус свіжий базилік.
паста
Ще через хвилину додаємо в соус відварену аль денте пасту. Перемішуємо, прогреваем разом 1 хвилину - і знімаємо з вогню.
паста
Викладаємо пасту на порційні тарілки разом з томатним соусом.
паста
Прикрашаємо блюдо свіжою моцарелою (крупно нарізаною або дрібно тертої) - і негайно подаємо. Смачного!

Схожі рецепти