М'ясо відбивні в духовці
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл, а може обід або вечерю пропоную повторити дивно смачний і простий рецепт м'яса відбивні в духовці під овочевий скоринкою.
Цей рецепт приготування м'яса відбивні в духовці при бажанні можна доповнити й іншими овочами - помідором, кабачками або навіть грибами. Овочі не тільки доповнюють смак свинини, але і роблять м'ясо більш соковитим.
- Свинина - 500-600 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука (по бажанню)
- Сметана або майонез - 150-200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Вибираючи м'ясо, краще віддати перевагу свинині, так як яловичина може бути трохи сухувата. Його необхідно вимити, обсушити і нарізати не надто тонкими шматочками.
2. Класичний рецепт м'яса відбивні в духовці передбачає, що свинину потрібно злегка відбити, намагаючись не дуже травмувати текстуру м'яса. Можна використовувати харчову плівку, якої накрити відбивні в процесі.
3. Кожен шматочок потрібно посолити з двох сторін і поперчити за смаком. При бажанні можна додати трохи паприки, сушеної зелені або приправу для м'яса.
4. Очистити і нарізати цибулину. При бажанні його можна злегка обсмажити на сковороді до появи золотистого кольору.
5. Морква вимити, очистити і натерти на тертці. При бажанні її можна також обсмажити з цибулею, якщо більше подобається смак смажених овочів.
6. Деко або жароміцних форму змастити невеликою кількістю рослинної олії і застелити пергаментом. Викласти м'ясо, намагаючись притискати шматочки один до одного, так як в процесі приготування воно буде трохи ужаріваться.
7. Зверху викласти цибулю. При бажанні його можна трохи підсолити за смаком.
8. Накрити все шаром моркви. Додаючи і інші овочі в м'ясо відбивні в духовці в домашніх умовах, може вийде ситне блюдо, яке не потребує гарніру.
9. Змастити верх тонким шаром майонезу або сметани. При бажанні можна присипати також тертим сиром. Надіслати форму в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Щоб верхи не запікся завчасно, можна прикрити форму на перші 15-20 хвилин фольгою.
10. Готову страву трохи остудити, розрізати на порційні шматочки і можна подавати до столу з гарніром, салатом або соусом до смаку.