М'ясо, смажене в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Таке м'ясо не може не сподобатися. Воно ніжне і подається з смачним соусом. Загалом, це бажаний гість і в свята, і в будні! запам'ятовуйте, як приготувати м'ясо, смажене в клярі.
Смачне і м'яке м'ясо в клярі, да з смачним соусом і будь-яким гарніром - що ще треба до обіду? Готується м'ясо в клярі дуже легко, ви без праці впораєтеся. Тим більше, що вам допоможе цей рецепт приготування м'яса в клярі з фото. Таким чином можна приготувати не тільки свинину, але і курку, і телятину. Якщо ви не хочете готувати соус, тоді обсмажене м'ясо складіть назад на сковороду, зменшіть вогонь до мінімуму і хвилин 5 під кришкою доведіть до готовності. Легко, Чи не справедливість? значить готуємо!
- Свинина - 600-700 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
Моєму м'ясо і нарізаємо на невеликі шматочки довгою 4-5 см і товщиною близько 1 см.
Відбиваємо кожен шматочок м'яса.
Для того щоб приготувати кляр, змішуємо яйця, крохмаль і пів чайної ложки солі. Можна додати мелений перець і інші спеції.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кожен шматочок м'яса мачає в кляр і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Чистим морковку, нарізаємо її на тонкі смужки.
Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.
Очищаємо зубчики часнику, нарізаємо їх пластинками. Обсмажуємо на рослинному маслі, потім додаємо до нього моркву і цибулю. Продовжуємо обсмажувати до м'якості моркви. Потім додаємо томатну пасту і трохи менше, ніж півсклянки води. Коли закипить, додамо цукор і оцет. Перемішуємо і викладаємо поверх соусу обсмажене в клярі м'ясо. Накриваємо кришкою і залишаємо гаситися на маленькому вогні хвилин 5-7.