М'ясо по-староуральскі
(покроковий рецепт з фото)
У цього дуже смачної страви є багато назв. Найпростіше називати його м'ясо по-староуральскі, але це зовсім не принципово. Адже головне, яким ситним і ароматним воно виходить!
Для приготування страви слід брати саме вино "мадера" . Воно особливе і для цієї страви підходить найбільше. Замінити це вино можна "хересом", але найкраще використовувати саме "мадера" .
- Капуста білокачанна - 500 грам (свіжа)
- Капуста белокочання - 500 грам (квашена)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Ковбаса краківська - 300 грам
- Бажання - 200 грам
- Бекон копчений - 200 грам
- Копченості, сосиски підкопченої - 200 грам
- Томатна паста - 50 грам
- Вино" мадера" - 250 мілілітрів
- Сіль, цукор, перець, koriandr, лавровий лист - За смаком
- Морква - 1 штука
- Печериці - 100 грам
- В'ялений чорнослив - 10 штук
Квашену капусту відіжміть від розсолу. Перекладіть капусту в сито, дайте стекти розсолу. Нам потрібна тільки капуста.
Кладемо її в каструлю з товстими стінками. Тушкуємо на середньому вогні близько 40 хвилин, періодично помішуючи. При гасінні можна підлити трохи рослинного масла.
Поки капуста гаситься, нарізаємо цибулю, натираємо на крупній тертці моркву.
Тепер нарізаємо всі види копченостей. Можна використовувати будь-який сорт готового копченого м'ясопродукту, але одне точно має бути присутнім: краківська варено-копчена ковбаса.
На рослинному маслі обсмажити цибулю. Додайте нарізані гриби, тушкуйте все разом. Тепер додайте моркву. Гасіть до м'якості.
Додати копченості. Помішуючи, обсмажте все разом.
Поки все обсмажується, наріжте свіжу капусту. Свіжу капусту додаємо в каструлю до квашеної. Тушкуємо все разом, помішуючи, близько 40 хвилин.
Зажарку з копченостей і овочів додайте до капусти. Гасіть все разом.
Додайте томатну пасту. Перемішайте, тушкуйте знову. При необхідності підливайте трохи води.
Наполягати вино. Гасіть все разом. Додати сіль, поперчіть.
Чорнослив промийте і наріжте шматочками. Додайте до капусти.
Гасіть все разом ще хвилин 10.
Всього блюдо в огні провести близько 2-2, 5 годин. Гаситься дуже довго. Швидше нудиться, ніж кипить. Вогонь повинен бути невеликим.
Всього блюдо в огні провести близько 2-2, 5 годин. Гаситься дуже довго. Швидше нудиться, ніж кипить. Вогонь повинен бути невеликим.
М'ясо "по-староруський" розкладіть по тарілках і подайте до столу.