М'ясо по-французьки в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Французька кухня особлива і витончена. Насправді найчастіше під такою назвою подають м'ясо (відбивні), запечене в духовці під шаром майонезу, сиру і овочів. Майонез не їдять французи. Виправимо!
Приготування страв - справа захоплююча. Щоразу для себе відкриваєш нові смаки, методи і способи, набираєшся навичок. Крок за кроком процес захоплює, і хочеться готувати, особливо якщо у тебе добре виходить.
- Куряче або індиче філе - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Печериці - 200 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Крем - 150 грам (або натуральний йогурт без добавок)
- Твердий сир - 200 грам( або кілька сирів)
- Спеції - За смаком
Картопля спершу необхідно очистити. Нарізаємо його невеликими скибочками і поміщаємо в форму для запікання. У мене ось така силіконова форма.
Натріть картоплю сіллю, спеціями і добре перемішайте. Влийте 3 ст. Ложки рослинної олії і знову перемішайте, щоб масло повністю покрило весь картопля.
Куряче м'ясо нарізаємо пластинками. Відбиваємо молоточком. Посолити і поперчити за смаком. Викладіть зверху на картоплю так, щоб м'ясо повністю закрило картоплю.
Обсмажте на олії печериці. Я віддаю перевагу без цибулі, але його можна додати для обьема і соковитості. Викладіть обсмажені гриби на філе. Тепер полийте сметаною і викладіть сметану так, щоб вона повністю розподілилася по м'ясу.
Натріть на тертці твердий сир, розподіліть його по всьому м'ясу. Шар сиру змащувати нічим не треба. Якщо сир прісний, можна посолити його і додати спецій. Як же приготувати м'ясо по-французьки з картоплею? Розігрійте духовку до 200 градусів. Форму з вмістом закрийте фольгою і запікайте в духовці близько 1 годину.
Готовність перевірте по картоплі. В кінці запікання фольгу можна зняти. Подайте м'ясо до столу, виклавши окремо на тарілку м'ясо і картоплю. Смачно і корисно. І ніякого майонезу!