Рецепт М'ясо по-французьки в духовці з картоплею фото

М'ясо по-французьки в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі, Птах, Картопля, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, М'ясо по французьки

Французька кухня особлива і витончена. Насправді найчастіше під такою назвою подають м'ясо (відбивні), запечене в духовці під шаром майонезу, сиру і овочів. Майонез не їдять французи. Виправимо!

Приготування страв - справа захоплююча. Щоразу для себе відкриваєш нові смаки, методи і способи, набираєшся навичок. Крок за кроком процес захоплює, і хочеться готувати, особливо якщо у тебе добре виходить.

  • Куряче або індиче філе - 1 кілограм
  • Картопля - 1 кілограм
  • Печериці - 200 грам
  • Рослинна олія - За смаком
  • Крем - 150 грам (або натуральний йогурт без добавок)
  • Твердий сир - 200 грам( або кілька сирів)
  • Спеції - За смаком
м'ясо по-французьки в духовці з картоплею - фото крок 1
Картопля спершу необхідно очистити. Нарізаємо його невеликими скибочками і поміщаємо в форму для запікання. У мене ось така силіконова форма.
м'ясо по-французьки в духовці з картоплею - фото крок 2
Натріть картоплю сіллю, спеціями і добре перемішайте. Влийте 3 ст. Ложки рослинної олії і знову перемішайте, щоб масло повністю покрило весь картопля.
м'ясо по-французьки в духовці з картоплею - фото крок 3
Куряче м'ясо нарізаємо пластинками. Відбиваємо молоточком. Посолити і поперчити за смаком. Викладіть зверху на картоплю так, щоб м'ясо повністю закрило картоплю.
м'ясо по-французьки в духовці з картоплею - фото крок 4
Обсмажте на олії печериці. Я віддаю перевагу без цибулі, але його можна додати для обьема і соковитості. Викладіть обсмажені гриби на філе. Тепер полийте сметаною і викладіть сметану так, щоб вона повністю розподілилася по м'ясу.
м'ясо по-французьки в духовці з картоплею - фото крок 5
Натріть на тертці твердий сир, розподіліть його по всьому м'ясу. Шар сиру змащувати нічим не треба. Якщо сир прісний, можна посолити його і додати спецій. Як же приготувати м'ясо по-французьки з картоплею? Розігрійте духовку до 200 градусів. Форму з вмістом закрийте фольгою і запікайте в духовці близько 1 годину.
м'ясо по-французьки в духовці з картоплею - фото крок 6
Готовність перевірте по картоплі. В кінці запікання фольгу можна зняти. Подайте м'ясо до столу, виклавши окремо на тарілку м'ясо і картоплю. Смачно і корисно. І ніякого майонезу!

Схожі рецепти