М'ясо по-французьки з грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Чи готуєте святкову вечерю і не знаєте, чим здивувати гостей? тоді розповім, як приготувати м'ясо по-французьки з грибами в духовці. Блюдо виглядає апетитно і на смак воно прекрасно. Ваші труди оцінять.
М'ясо по-французьки сподобається чоловікам і жінкам. Можна використовувати майонез або сметану, мені до вподоби другий варіант, адже майонез - це холодний соус, його небажано розігрівати. Рум'яна сирна скоринка, ніжна і соковита начинка, а також ситний і м'який шматочок м'яса… Це чудово!
- Свинина - 0, 6 кілограма
- Печериці - 0, 5 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Томати - 2-3 штук
- Крем - 200 грам
- Твердий сир - 200 грам
- Соняшникова олія - За смаком
- Зелень - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1
М'ясо вибирайте з невеликим прошарком жиру. Вимийте його і наріжте шматочками однакової товщини (1-2 см).
2
Кожен шматочок відбийте трохи з двох сторін, потім натріть сіллю і перцем. Викладіть на деко в один шар, змащений олією.
3
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями або кільцями, викладіть поверх м'яса.
4
Гриби вимийте і наріжте, потім обсмажте їх злегка на рослинній олії на сковороді, перекладіть на шар цибулі.
5
Вимийте томати і наріжте їх часточками, розподіліть наступним шаром по всьому м'ясу.
6
Змастіть помідори сметаною і посипте їх зеленню, тертим на крупній тертці сиром.
7
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 35-45 хвилин.
8
Дістаньте м'ясо з духовки і остудіть трохи, потім наріжте шматочками і подавайте до столу.