Рецепт М'ясо по-французьки в духовці з грибами фото

М'ясо по-французьки в духовці з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо , Гриби
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , М'ясо по французьки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ця страва вже давно стала для багатьох традиційних і улюблених. Але завжди є місце різноманітності, так що пропоную вам ще один цікавий варіант, як зробити м'ясо по-французьки в духовці з грибами.

Опис приготування:

Використовувати в рецепт приготування м'яса по-французьки в духовці з грибами можна також при бажанні картопля, який стане ідеальним гарніром і перетворити його в повноцінне блюдо. Спецій тут мінімум - сіль і перець, але ви можете доповнити м'ясо ароматними травами, приправами або навіть соусом, наприклад.

  • М'ясо - 500 грам
  • Гриби - 300 грам
  • Сир - 150 грам
  • Майонез - 1 За смаком
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
м'ясо по-французьки в духовці з грибами - фото крок 1
1. Насамперед приділіть увагу м'яса. В даному випадку в цей простий рецепт м'яса по-французьки в духовці з грибами використовується яловичина, але ви можете взяти і більш жирну свинину. Вимийте, обсушити, наріжте невеликими шматочками і злегка відбийте з двох сторін.
м'ясо по-французьки в духовці з грибами - фото крок 2
2. Розігрійте на сковороді рослинне масло і викладіть шматочки м'яса. На сильному вогні обсмажте з двох боків до утворення скоринки, а потім прямо на сковороді посоліть і поперчіть з усіх боків. Тут же можна додати спеції, якщо побажаєте.
м'ясо по-французьки в духовці з грибами - фото крок 3
3. Вимиті і обсушені грибочки наріжте не надто тонкими пластинками і викладіть на дно жароміцної форми. Трохи підсолити зверху.
м'ясо по-французьки в духовці з грибами - фото крок 4
4. Традиційно, м'ясо по-французьки в духовці з грибами в домашніх умовах готують з цибулею, але в даному випадку він відсутній. Якщо хочете, можете нарізати цибулину тонкими півкільцями і викласти на грибочки. Обсмажене м'ясо перекладіть у форму і полийте зверху маслом, в якому воно смажилося (так як форму ми не змащували).
м'ясо по-французьки в духовці з грибами - фото крок 5
5. Змастіть тонким шаром майонезу або сметани. Залишилося тільки натерти на тертці сир і присипати все зверху. Надішліть форму в розігріту духовку і запікайте до рум'яної скоринки близько 1 годину.
Сподіваюся, що цей варіант, як приготувати м'ясо по-французьки в духовці з грибами буде вам до смаку.

Схожі рецепти