М'ясо по-французьки з грибами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт м'якого, дуже ніжного, соковитого, та й просто смачного м'яса, яке сподобається всім, дуже простий. Його зможе приготувати практично будь-яка господиня навіть з мінімальним кулінарним досвідом.
Розповім, як приготувати м'ясо по-французьки з грибами і помідорами. Таке м'ясо можна подавати в якості окремого страви, а можна - разом з легким гарніром. Дуже доречно в якості святкової страви, прекрасно "відтіняє" смак і вишуканий букет білого вина.
- Свинина - 1 кілограм (відбивна або ошийок)
- Печериці - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Помідори - 2 штуки
- Сир - 200 грам
- Гірчичний, сіль, чорний перець - За смаком
Готуємо гриби. Печериці гарненько промиваємо, а потім нарізаємо. Різати можна, як завгодно, я віддаю перевагу - соломкою. Після нарізки відправляємо гриби смажитися на рослинній олії.
Лук очищаємо від шкірки, моєму і ріжемо півкільцями. Відправляємо нарізану цибулю на сковорідку до печериць. Приправляємо гриби сіллю, перцем і смажимо до повної готовності.
Займаємося м'ясом. Ріжемо його на плоскі пластинки товщиною близько 1, 5 см. Кожен нарізаний шматок відбиваємо молотком з двох сторін.
Помідори нарізаємо півкільцями, сир натираємо на крупній тертці, часник дрібно рубаємо. На цьому підготовчі роботи закінчені. Приступаємо до запікання м'яса. Деко застилає пергаментом для випічки. Викладаємо відбивні, приправляем зверху перцем і сіллю, а потім на кожен шматочок кладемо смажені гриби.
Грибну подушку зверху посипаємо часником, зверху викладаємо часточки помідорів. Помідори поливаємо майонезом і посипаємо тонким шаром тертого сиру. Деко з м'ясом ставимо в духовку. Випікаємо протягом 20 хвилин при 200 градусах. Подаємо до столу, прикрасивши зеленню.