М'ясо по-французьки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную на замітку простий рецепт м'яса по-французьки з грибами. Це цікавий варіант полюбився багатьом страви, яке можна приготувати не тільки на обід, але і на святковий стіл.
Рецепт приготування м'яса по-французьки з грибами має кілька різних варіацій. В даному випадку для більш пікантного смаку доданий також свіжий помідор, однак при бажанні можна обійтися і без нього. Гриби можна використовувати абсолютно будь-які, не тільки традиційні шампіньйони.
- Цибулина - 2-3 штук
- М'ясо - 400 грам
- Картопля - 300-400 грам
- Гриби - 400 грам
- Сир - 100-150 грам
- Помідори - 2-3 штук (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Майонез - 1 За смаком
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати гриби. На сковороді розігріти трохи рослинного масла і відправити туди гриби. При бажанні їх можна відразу обсмажити з цибулею, такий варіант підійде для тих, хто не дуже любить цибулю. Смажити гриби на середньому вогні до готовності, посолити і поперчити за смаком. Також в рецепт приготування м'яса по-французьки з грибами для різноманітності можна використовувати мариновані грибочки.
2. Жароміцних форму або деко трохи змастити олією. Очистити цибулину і нарізати середніми кільцями. Викласти на дно, розподіливши по всій поверхні. При бажанні можна додати трохи перцю або спецій. Варіантів чергування шарів в цій страві існує чимало, так що при бажанні можна використовувати і іншу послідовності.
3. Картоплю очистити і нарізати тонкими скибочками або брусочками. Викласти в окрему мисочку і посолити. Ретельно перемішати. При бажанні можна додати також паприку або мелений часник для аромату. Викласти картоплю рівним шаром на цибулю. М'ясо вимити, просушити, нарізати пластинками і трохи відбити. Посолити і поперчити за смаком, викласти на картоплю.
4. Додати смажені грибочки, розклавши рівним шаром. Помідори вимити, обсушити і нарізати середніми кружечками. Викласти зверху.
5. По всій поверхні зробити тонку сіточку майонезу (при бажанні можна додати і більше). Сир натерти на середній тертці і присипати зверху. Надіслати форму в розігріту духовку мінімум на 1 час, а потім орієнтувати за ступенем готовності. М'ясо по-французьки з грибами в домашніх умовах перед подачею можна присипати свіжою зеленню.