Рецепт М'ясо по-французьки з картоплею в духовці фото

М'ясо по-французьки з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо, Овочі, Молочні продукти, Картопля, Сир, Фарш
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, М'ясо по французьки

Ніхто не залишиться байдужим до такого м'яса по-французьки з картоплею в духовці. Готується блюдо дещо незвичним способом, а яким саме, я розповім далі. Страву можна подавати і на свято.

Відоме друга страва - м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - готується за півтори години. Якщо у вас є готовий фарш, то ще швидше. Цей рецепт трохи відрізняється від традиційного, але смак страви від цього не змінюється, а навпаки залишається бездоганним. Першим шаром викладається картопля, потім - цибуля, фарш, знову картопля і сир. Кожен шар промащується майонезом, після чого все поливається яєчно-молочної заливкою.

  • Фарш - 400 грам
  • Картопля - 5 штук
  • Сир - 100 грам
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штук
  • Майонез - 200 грам
  • Цибуля - 1 штук
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 1
1. М'ясо по-французьки з картоплею в духовці я готувала недавно чоловікові на День народження. Вирішила приготувати саме за цим рецептом. Очищаємо картоплю і тонко нарізаємо його кружечками. Окремо нарізаємо півкільцями цибулю. При бажанні його можна замаринувати, але я не стала, оскільки під майонезом він теж промаринуется.
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 2
2. Викладаємо картоплю в деко, накладаючи трохи гуртки один на один. Промащуємо майонезом і викладаємо цибулю.
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 3
3. Зверху викладаємо фарш і знову промазуємо майонезом. Традиційно м'ясо по-французьки готується з слайсів свинини, але експерименти ніхто не відміняв.
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 4
4. Закриваємо всі картоплею, знову промазуємо майонезом і посипаємо сиром. Тепер відправляємо все в духовку на 1 час. Температура не повинна перевищувати 180 градусів. Окремо збиваємо яйця і молоко, додаємо сіль і спеції і заливаємо наше м'ясо з картоплею.
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 5
5. Після запікання даємо трохи постояти. Красива рум'яна кірочка утворюється за рахунок сиру і заливки.
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 6
6. Тепер можна нарізати і подавати до столу. На святковий стіл можна подавати прямо у формі.

Схожі рецепти