М'ясо по-французьки з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ніхто не залишиться байдужим до такого м'яса по-французьки з картоплею в духовці. Готується блюдо дещо незвичним способом, а яким саме, я розповім далі. Страву можна подавати і на свято.
Відоме друга страва - м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - готується за півтори години. Якщо у вас є готовий фарш, то ще швидше. Цей рецепт трохи відрізняється від традиційного, але смак страви від цього не змінюється, а навпаки залишається бездоганним. Першим шаром викладається картопля, потім - цибуля, фарш, знову картопля і сир. Кожен шар промащується майонезом, після чого все поливається яєчно-молочної заливкою.
- Фарш - 400 грам
- Картопля - 5 штук
- Сир - 100 грам
- Молоко - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штук
- Майонез - 200 грам
- Цибуля - 1 штук
1. М'ясо по-французьки з картоплею в духовці я готувала недавно чоловікові на День народження. Вирішила приготувати саме за цим рецептом. Очищаємо картоплю і тонко нарізаємо його кружечками. Окремо нарізаємо півкільцями цибулю. При бажанні його можна замаринувати, але я не стала, оскільки під майонезом він теж промаринуется.
2. Викладаємо картоплю в деко, накладаючи трохи гуртки один на один. Промащуємо майонезом і викладаємо цибулю.
3. Зверху викладаємо фарш і знову промазуємо майонезом. Традиційно м'ясо по-французьки готується з слайсів свинини, але експерименти ніхто не відміняв.
4. Закриваємо всі картоплею, знову промазуємо майонезом і посипаємо сиром. Тепер відправляємо все в духовку на 1 час. Температура не повинна перевищувати 180 градусів. Окремо збиваємо яйця і молоко, додаємо сіль і спеції і заливаємо наше м'ясо з картоплею.
5. Після запікання даємо трохи постояти. Красива рум'яна кірочка утворюється за рахунок сиру і заливки.
6. Тепер можна нарізати і подавати до столу. На святковий стіл можна подавати прямо у формі.