Рецепт М'ясо по-французьки з картоплею в духовці фото

М'ясо по-французьки з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Овочі , Молочні продукти , Картопля , Сир , Фарш
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , М'ясо по французьки
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ніхто не залишиться байдужим до такого м'яса по-французьки з картоплею в духовці. Готується блюдо дещо незвичним способом, а яким саме, я розповім далі. Страву можна подавати і на свято.

Опис приготування:

Відоме друга страва - м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - готується за півтори години. Якщо у вас є готовий фарш, то ще швидше. Цей рецепт трохи відрізняється від традиційного, але смак страви від цього не змінюється, а навпаки залишається бездоганним. Першим шаром викладається картопля, потім - цибуля, фарш, знову картопля і сир. Кожен шар промащується майонезом, після чого все поливається яєчно-молочної заливкою.

  • Фарш - 400 грам
  • Картопля - 5 штук
  • Сир - 100 грам
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штук
  • Майонез - 200 грам
  • Цибуля - 1 штук
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 1
1. М'ясо по-французьки з картоплею в духовці я готувала недавно чоловікові на День народження. Вирішила приготувати саме за цим рецептом. Очищаємо картоплю і тонко нарізаємо його кружечками. Окремо нарізаємо півкільцями цибулю. При бажанні його можна замаринувати, але я не стала, оскільки під майонезом він теж промаринуется.
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 2
2. Викладаємо картоплю в деко, накладаючи трохи гуртки один на один. Промащуємо майонезом і викладаємо цибулю.
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 3
3. Зверху викладаємо фарш і знову промазуємо майонезом. Традиційно м'ясо по-французьки готується з слайсів свинини, але експерименти ніхто не відміняв.
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 4
4. Закриваємо всі картоплею, знову промазуємо майонезом і посипаємо сиром. Тепер відправляємо все в духовку на 1 час. Температура не повинна перевищувати 180 градусів. Окремо збиваємо яйця і молоко, додаємо сіль і спеції і заливаємо наше м'ясо з картоплею.
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 5
5. Після запікання даємо трохи постояти. Красива рум'яна кірочка утворюється за рахунок сиру і заливки.
м'ясо по-французьки з картоплею в духовці - фото крок 6
6. Тепер можна нарізати і подавати до столу. На святковий стіл можна подавати прямо у формі.

Схожі рецепти