М'ясо по-французьки з картоплею та грибами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви спантеличені вибором основного блюда на святковий стіл, тоді пропоную вам звернути увагу на цей нескладний і ситний варіант, як приготувати м'ясо по-французьки з картоплею та грибами.
1. Для початку поставте на вогонь сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Паралельно включіть її.
2. Вимийте, обсушити трохи і наріжте середніми скибочками грибочки.
3. Надішліть на сковороду і обсмажте хвилин 5, періодично помішуючи.
4. Підготуйте жароміцних форму, змастивши її трохи маслом.
5. Свинину вимийте під проточною водою, обсушити трохи і наріжте середніми по товщині шматочками. Кухонним молоточком відбийте трохи з двох сторін. Посоліть і поперчіть за смаком, можете використовувати також в рецепті приготування м'яса по-французьки з картоплею та грибами спеції і улюблені приправи.
6. Викладіть свинину на дно форми. Розподіліть на ньому нарізаний тонкими кільцями цибулю.
7. Очистіть картопля, наріжте його тонкими пластинками. Підсолити трохи і викладіть на м'ясо.
8. Слідом розподіліть обсмажені гриби.
9. Натріть сир, викладіть у форму. Щоб м'ясо по-французьки з картоплею та грибами в домашніх умовах було з апетитною скоринкою, не шкодуйте сиру.
10. Потім трохи промажьте майонезом - і можете відправляти форму в духовку.
Запікайте блюдо близько 1.5 годин при середній температурі, щоб воно було соковитим, ніжним і добре проготовілось.
- Свинина - 500 грам
- Картопля - 400 грам
- Гриби - 250-300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сир - 200 грам
- Майонез - 150 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
2. Вимийте, обсушити трохи і наріжте середніми скибочками грибочки.
3. Надішліть на сковороду і обсмажте хвилин 5, періодично помішуючи.
4. Підготуйте жароміцних форму, змастивши її трохи маслом.
5. Свинину вимийте під проточною водою, обсушити трохи і наріжте середніми по товщині шматочками. Кухонним молоточком відбийте трохи з двох сторін. Посоліть і поперчіть за смаком, можете використовувати також в рецепті приготування м'яса по-французьки з картоплею та грибами спеції і улюблені приправи.
6. Викладіть свинину на дно форми. Розподіліть на ньому нарізаний тонкими кільцями цибулю.
7. Очистіть картопля, наріжте його тонкими пластинками. Підсолити трохи і викладіть на м'ясо.
8. Слідом розподіліть обсмажені гриби.
9. Натріть сир, викладіть у форму. Щоб м'ясо по-французьки з картоплею та грибами в домашніх умовах було з апетитною скоринкою, не шкодуйте сиру.
10. Потім трохи промажьте майонезом - і можете відправляти форму в духовку.
Запікайте блюдо близько 1.5 годин при середній температурі, щоб воно було соковитим, ніжним і добре проготовілось.