М'ясо на кісточці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Чудове блюдо для святкового застілля. Смачне і соковите м'ясо з апетитною скоринкою сподобається всім без винятку.
Красиве, ароматне і смачне м'ясо прикрасить будь-яке застілля. Рецепт приготування м'яса на кісточці в духовці зовсім нескладний і ви легко впораєтеся з ним. Попереджаю одразу - не всі люблять запах майорану, тому можете змішати будь-які інші трави замість цієї ароматної трави. Чудово підійдуть до такого м'яса прованські трави, суміш базиліка і розмарину. Смак у м'яса вийде дуже цікавий - кисло-солодкий. Все це завдяки соку цитрусових і меду. Чи не передумали готувати? тоді вперед, читаємо рецепт приготування м'яса на кісточці в духовці, дивимося фото і готуємо. Сподіваюся, вам сподобається результат!
- Корейка на кісточці - 1, 5 кілограма
- Часник - 5-6 зубчиків
- Апельсин - 1 штука
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки(3 ложки - для маринаду, 1 - для глазурі)
- Сіль - 2 чайних ложки
- Майоран - 30 грам (або сухий майоран 1 столова ложка)
- Перець чорний мелений - 3/4 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
М'ясо помиємо і обсушимо. Надрежем біля кісточки, але не до кінця.
Підготуємо маринад для м'яса. Для цього необхідно подрібнити листя майорану і часник. Змішати з 3 столовими ложками олії, сіллю і перцем. Все це можна зробити в ступці або в блендері.
Тепер повапниш м'ясо з усіх боків підготовленим маринадом. Можна проколоти ножем саму товсту частину м'яса, щоб маринад проник і туди.
Перекладаємо м'ясо в будь-яку ємність, закриваємо плівкою і ставимо в холодильник години на 2.
Видавимо сік з апельсина.
Перекладаємо м'ясо в пакет або рукав для запікання.
Виливаємо півсклянки соку в пакет з м'ясом і зав'язуємо пакет, залишивши невеликий отвір для виходу пари. Викладаємо пакет на деко і ставимо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час.
А тепер приготуємо глазур для м'яса. Для цього змішаємо ложку масла, лимонний сік, мед і перець.
Час пройшов, дістаємо деко з м'ясом і обережно розв'язуємо пакет. Змащуємо м'ясо глазур'ю і ставимо запікатися в духовку. Кожні 15 хвилин повторюємо процедуру. Щоб вийшла гарна скоринка, знадобиться хвилин 40-50.