Котлета на кісточці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є свиняча котлета з кісточкою, то пропоную вам чудовий рецепт її приготування. Спробуйте і самі переконаєтеся, що котлета на кісточці в духовці - це просто, але неймовірно смачно.
Приготувати котлету на кісточці в духовці досить просто. Основний її секрет в маринаді, який додає м'ясу аромат і приголомшливий смак. За допомогою детальних інструкцій ця страва може приготувати навіть початківець кулінар.
- Свиняча котлета на кісточці - 2 штуки
- Аджика - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування котлети на кісточці в духовці досить простий. Для початку необхідно зробити маринад. Для цього змішати в мисці аджику (можна суху), велику сіль і чорний перець.
2. Додати трохи рослинного масла (краще додавати поступово, щоб не переборщити).
3. Свинячі котлети вимити і добре просушити (можна використовувати паперовий рушник).
4. Котлети необхідно трохи розім'яти руками (або використовувати молоточок, не докладаючи силу). Залити м'ясо маринадом.
5. Ретельно обмазати котлети маринадом з усіх боків і відправити в холодильник мінімум на 1 час.
6. Сковороду добре розігріти і відправити туди котлетки. Обсмажити на великому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
7. Жароміцних форму для запікання змастити невеликою кількістю рослинної олії.
8. Викласти в форму котлетки.
9. Накрити форму фольгою і відправити в добре розігріту духовку на 35-40 хвилин. Для 5 хвилин до закінчення приготування фольгу можна зняти, щоб ще більше зарум'янити м'ясо.
10. Котлета на кісточці в духовці в домашніх умовах готова. Подавати її можна з улюбленим гарніром або свіжими овочами.