Котлета на кісточці
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще смаженого шматочка м'яса? Тільки натуральна котлета на кісточці, попередньо замаринована і засмажена до золотистої скоринки.
Мінімум часу і максимум смаку - це про цю страву. Спробуйте приготувати його будинку і ви зрозумієте, що це правда. За допомогою детальних інструкцій приготувати котлету на кісточці може навіть початківець кухар.
- Свиняча котлета на кісточці - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Гвоздика - 1 штука
- Чорний перець горошком - 2-4 штук
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Базилік - 1 щіпка
- Соєвий соус - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 0.5 штуки
- Обкладинка - 1 щіпка
1. Рецепт приготування котлети на кісточці слід почати з підготовки м'яса. Його необхідно вимити і ретельно просушити. Молоточком для м'яса злегка відбити котлети.
2. Особливої смаку м'яса надає маринад. Для його приготування потрібно подрібнити чорний перець і гвоздику. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці. У невеликій мисці змішати перець, імбир, гвоздику, лимонний сік і соєвий соус. Додати корицю, базилік і рослинне масло. Все ретельно перемішати, щоб маринад був однорідний.
3. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. У глибоку миску викласти половину цибулі. Зверху покласти м'ясо і засипати цибулею. Залити все маринадом і залишити мінімум на 30 хвилин. Періодично можна перевертати м'ясо, щоб воно маринувалося рівномірно.
4. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре розігріти. Відправити туди котлетки і смажити з двох сторін до апетитної скориночки і готовності.
5. От і все, котлета на кісточці в домашніх умовах готова. Подавати її краще відразу, прикрасивши зеленню або свіжими овочами.