Рецепт Антрекот на кісточці фото

Антрекот на кісточці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Яловичина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік, Різдво
Гарячі страви, Антрек

Антрекот на кісточці спочатку обсмажується в сковороді, потім запікається в духовці. За рахунок кісточки у м'яса виходить додатковий глибокий смак. На все про все йде близько години. Приготуйте!

Антрекот на кісточці вибирайте мармуровий, товщиною 3 см, з прожилками. Готувати його можна на сковороді, в духовці або на грилі. Хороша штука для перевірки готовності антрекота - градусник внутрішньої температрури. Якщо він у вас є, то знайте, що середня прожарювання виходить, коли температру м'яса - 52 ступеня, слабка - 49, а добре просмажене м'ясо - 54, 4.

  • Антрек - 1 штука(500-550 г)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок (або рослинне)
антрекот на кісточці - фото крок 1
1. Перед приготуванням антрекот повинен придбати кімнатну температуру. Виберіть його з холодильника і залиште в кухні на півгодини.
антрекот на кісточці - фото крок 2
2. Через півгодини промокніть його паперовим рушником. М'ясо повинно бути сухим.
антрекот на кісточці - фото крок 3
3. Посоліть і поперчіть антрекот з обох сторін, змастіть маслом. Духовку нагрійте на 260 градусів. Сковороду, придатну для запікання в духовці, нагрійте на високому вогні, викладіть в неї атнрекот і запікайте по 2 хвилини з кожного боку.
антрекот на кісточці - фото крок 4
4. Зніміть сковороду з антрекотом з вогню і поставте в духовку на 3-5 хвилин, в залежності від того, наскільки просмажене м'ясо ви любите.
антрекот на кісточці - фото крок 5
5. Готовий антрекот на кісточці повинен полежати і відпочити хвилин 10 перед подачею. Смачного!

Схожі рецепти