Антрекот на кісточці
(покроковий рецепт з фото)
Антрекот на кісточці спочатку обсмажується в сковороді, потім запікається в духовці. За рахунок кісточки у м'яса виходить додатковий глибокий смак. На все про все йде близько години. Приготуйте!
Антрекот на кісточці вибирайте мармуровий, товщиною 3 см, з прожилками. Готувати його можна на сковороді, в духовці або на грилі. Хороша штука для перевірки готовності антрекота - градусник внутрішньої температрури. Якщо він у вас є, то знайте, що середня прожарювання виходить, коли температру м'яса - 52 ступеня, слабка - 49, а добре просмажене м'ясо - 54, 4.
- Антрек - 1 штука(500-550 г)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок (або рослинне)
1. Перед приготуванням антрекот повинен придбати кімнатну температуру. Виберіть його з холодильника і залиште в кухні на півгодини.
2. Через півгодини промокніть його паперовим рушником. М'ясо повинно бути сухим.
3. Посоліть і поперчіть антрекот з обох сторін, змастіть маслом. Духовку нагрійте на 260 градусів. Сковороду, придатну для запікання в духовці, нагрійте на високому вогні, викладіть в неї атнрекот і запікайте по 2 хвилини з кожного боку.
4. Зніміть сковороду з антрекотом з вогню і поставте в духовку на 3-5 хвилин, в залежності від того, наскільки просмажене м'ясо ви любите.
5. Готовий антрекот на кісточці повинен полежати і відпочити хвилин 10 перед подачею. Смачного!