Котлета по-київськи на кісточці
(покроковий рецепт з фото)
Київська котлета - вельми популярне блюдо. М'яке філе з начинкою в паніровці звучить вже апетитно, а на смак - ще краще. Багато хто знає класичний рецепт, а я поділюся інший варіацією. Дивіться!
Вийшло блюдо красиво виглядає, тому його можна подавати на святковий стіл. Як гарнір подавайте картопляне пюре або овочевий салат. А поки ознайомтеся з тим, як приготувати котлету по-київськи на кісточці. Для м'якості грудку потрібно добре відбити.
- Куряча грудка з кісточкою - 1-2 штук
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйце - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки
- Петрушка і кріп, гілочка - 10 штук
- Білий хліб - 3-4 скибочок
- Рослинна олія - 3-5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Спочатку приготуйте начинку. Масло залиште при кімнатній температурі на 1 час. Потім збийте його виделкою до білого кольору.
Зелень промийте і дрібно нарубати.
Потім зелень перемішайте з олією і додайте лимонний сік. Приберіть масло в морозилку.
Від філе відокремте малу частину. Приберіть все плівки, сухожилля і промийте.
Загорніть грудку в плівку. Покладіть верхньою частиною вгору. Відбийте все молотком.
У центр філе викладіть частина начинки. Потім загорніть його рулетом, сформувавши овальну котлету.
Зробіть паніровці. Хліб посушите в духовці, а потім подрібніть в крихту. Окремо збийте яйце з сіллю. Котлету спочатку умочіть в яйце, а потім - в сухарі.
Обсмажте котлету по-київськи у великій кількості рослинного масла до золотистої скоринки. Смачного!