Котлета по київськи
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную традиційний рецепт приготування котлети по-київськи - одного з найбільш ароматних і поживних страв, яке швидко і легко готувати. Подавати її можна з овочами, картоплею або навіть тостами.
Напевно, кожен житель Києва знає, як приготувати котлету по-київськи - одну з найбільш соковитих котлет! Начинка і панірування дають дуже приємний аромат цієї страви, а вершкове масло робить курячу грудку ніжною та м'якою. Подавати котлету потрібно обов'язково в розігрітому вигляді з картоплею або овочами. Ви можете зробити котлетки поменше, для цього необхідно акуратно розрізати філе і потім добре защипнути його.
- Вершкове масло - 100 грам
- Куряче філе - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Зелень - 1 пучок
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 2 склянки
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Часник, петрушку і масло подрібніть за допомогою блендера. Начинка готова.
3. Гострим ножем обережно проріжте кишеньки в курячому філе. Заповніть його начинкою і закріпіть котлети зубочистками.
4. Приготуйте паніровці. Спочатку обваляйте котлету в борошні, а потім занурте в яйці, після чого, нарешті, в панірувальних сухарях.
5. Залиште запаніровані котлети в холодильнику на 15 хвилин, щоб села панірування.
6. Обсмажте в розігрітій олії з двох сторін приблизно 5 хвилин до золотистого кольору.
7. Помістіть котлети на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
8. Котлета по-київськи готова. Смачного!